De Dragobete Poliția Română are un mesaj special pentru șoferi: ”Cine te iubește…”

Autor: Marius Vișan 24 feb. 2021 Știri auto

Poliția Română a publicat o imagine amuzantă cu ocazia sărbătorii de Dragobete care se celebrează astăzi, 24 februarie. ”Și-n dragoste sunt reguli! 24 Februarie- Iubește Românește!” este mesajul postării de pe Facebook.

Descrierea postării este însoțită de o imagine care le reamintește șoferilor să respecte viteza legală.

Poliția Română are un mesaj special de Dragobete

Poliția Română: radarul nu are odihnă nici de Dragobete

Postarea s-a viralizat foarte repede, iar internauții au început să comenteze. Unele comentarii sunt pozitive. Totuși există și voci nemulțumite care se plâng de starea drumurilor sau de diverse alte probleme care nu au legătură nici cu viteza de pe șosele, nici cu Dragobetele.

De Dragobete șoferii nu scapă de amenzi

Este un moment bun să ne reamintim care sunt sancțiunile pentru depășirea vitezei legale. Șoferii care depășesc limitele admise de viteză pot fi sancționați cu amenzi între 290 și 2.900 de lei.

10-20 km/h peste viteza maximă admisă înseamnă două sau trei puncte-amendă: 290 sau 435 de lei, la care se adaugă două puncte de penalizare.

21-30 km/h peste viteza maximă admisă înseamnă patru sau cinci puncte-amendă: 580 sau 725 de lei, la care se adaugă trei puncte de penalizare.

31-40 km/h peste viteza maximă admisă poate însemna de la șase la opt puncte-amendă: 870 la 1.160 de lei. Pe lângă amendă se adaugă patru puncte de penalizare.

41-50 km/h peste viteza maximă admisă înseamnă de la nouă la 20 puncte-amendă: de la 1.305 la 2.900 de lei. La aceasta se adaugă șase puncte de penalizare

Mai mult de 50 km/h peste viteza maximă admisă aduce cu sine de la nouă la 20 puncte-amendă, plus suspendarea permisului pentru o perioada de 90 de zile.

Conducerea unui autovehicul în mod nejustificat cu o viteză de cel puţin 10 km/h sub limita minimă obligatorie stabilită pe tronsonul de drum respectiv se pedepseşte cu 2 sau 3 puncte de amendă.

În 2021 punctul de amendă va fi menținut la valoarea de 145 de lei. Ultima creștere a amenzilor de circulaţie a avut loc în 2017, când punctul de amendă a crescut de la 125 la 145 de lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ministerul Afacerilor Interne, Romania / Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide