Poliţia şi RAR-ul pun tunurile pe cei care au modificat sistemul de evacuare. Care este amenda?

Autor: Cristian Agatie 16 sept. 2019 Știri auto
Poliţia şi RAR-ul pun tunurile pe cei care au modificat sistemul de evacuare. Care este amenda?

Potrivit Brigăzii Rutiere, împreună cu inspectorii Registrului Auto Român au fost controlate peste 125 autovehicule şi aplicate 62 de amenzi, în valoare de peste 39.000 lei. Din totalul sancţiunilor, 51 au fost aplicate pentru deficienţe ale stării tehnice şi modificări neomologate aduse sistemului de evacuare a noxelor.

În cadrul acţiunii s-a urmărit starea tehnică a autoturismelor/motocicletelor, prin verificarea:

• sistemului de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante, în special pe timpul nopţii;
• sistemului de frânare;
• mecanismului de direcţie;
• instalaţiei de iluminare/semnalizare şi echipamente electrice;
• existenţei şi autenticităţii seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor;
• vizibilităţii şi legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, decât cele omologate;
• sistemului de rulare (punţi, roţi, anvelope şi suspensie);
• corectitudinii datelor din certificatul de înmatriculare şi concordanţa acestora cu datele şi caracteristicile tehnice ale vehiculelor;
• deţinerii inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia;
• aplicării tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu excepţia celor omologate şi/sau certificate de către autoritatea competentă şi care sunt marcate corespunzător.

Au fost retrase 24 certificate de înmatriculare, şapte seturi de plăcute cu numărul de înmatriculare şi au fost reţinute patru permise de conducere. Sancţiunile au fost aplicate pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, în două dintre situaţii fiind întocmite dosare penale întrucât valoarea indicată de aparatul alcooltest a depăşit 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Astfel, unul dintre şoferii opriţi în cadrul acţiunii, un bărbat în vârstă 32 de ani, a avut o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar autoturismul avea înmatricularea supendată deoarece expirase inspecţia tehnică periodică. Acesta a fost amendat cu 1.305 lei şi i s-au reţinut certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare.

Un alt bărbat, în vârstă de 33 de, cu alcoolemie de 0,33 mg/l acool pur în expirat, a fost depistat în trafic fără să aibă încheiată o asigurare de răspundere obligatorie pentru pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie. El a fost amendat cu 1.000 de lei şi s-a dispus reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor de înmatriculare.

Un tânăr în vârstă de 19 ani a fost oprit în trafic pe Şoseaua Gării Caţelu având anvelope cu dimensiuni mai mari decât cele prevăzute în cartea de identitate a vehiculului şi modificări neomologate a sistemului de evacuare a noxelor. El a fost amendat cu 870 lei şi i-a fost reţinut certificatul de înmatriculare.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide