Cum s-au dus politicienii fără mașini la muncă în Vinerea Verde

Autor: David Andrei 13 mart. 2021 Știri auto

Ministerul Mediului a lansat campania “Vinerea Verde”, iar unii politicieni s-au conformat. Cum s-au dus la birou cu tramvaiul, cu metroul sau pe jos?

GALERIE FOTO

Premierul Florin Cîțu a fost nevoit să se descurce, în Vinerea Verde, fără mașina personală. Prim-ministrul spune însă, că este obișnuit să ajungă astfel la serviciu. “Mă deplasez pe jos sau cu metroul frecvent, nu doar astăzi, când se lansează proiectul inițiat de Ministerul Mediului”, a recunoscut Cîțu.

Premierul Florin Cîţu susține Proiectul ”Vinerea Verde” – o inițiativă de mobilitate curată, ce își propune să schimbe…

Posted by Guvernul României on Friday, 12 March 2021

Vicepremierul Dan Barna s-a dus pe jos la muncă în Vinerea Verde. “Nu e prima oară când vin pe jos la muncă. Astăzi am făcut-o pentru a mă alătura inițiativei „Vinerea Verde – Stop! Azi, mașina stă pe loc. În viteza cu care ne ducem viețile, uităm uneori să mai fim atenți la detalii. Uităm că putem trăi, măcar uneori, și fără automobile. Putem să mergem pe jos sau, după preferințe, cu bicicleta sau tramvaiul. Pentru sănătatea noastră și a mediului”, a scris Barna pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, s-a dus la birou cu tramvaiul 24. Ministrul apare într-o fotografie, singur în tramvai. Acesta și-a lăsat acasă mașina. Drulă conduce, potrivit declarației sale de avere, un BMW fabricat în 2012.

Ministrul Mediului, fără mașină în Vinerea Verde

Tanczos Barna, a plecat pe jos și cu metroul către biroul său de la Ministerul Mediului. “Vă încurajez ca de acum încolo în zilele de vineri să spuneți Stop! Azi mașina stă pe loc! și să optați pentru mijloace de transport alternative (bicicletă, trotinetă, transportul în comun sau mersul pe jos)”, a fost recomandarea ministrului Mediului. El este cel care a inițiat campania Vinerea Verde.

Ministrul Educației a apelat la o mașină “verde” în Vinerea Verde. Sorin Câmpeanu a mers la serviciu cu un BMW i3.

“Este o provocare pe care România în general, marile noastre orașe în special, nu o mai pot amâna […] Exemplul personal este metoda pedagogică cea mai eficientă. Sper, așadar, ca deplasarea către școlile și facultățile din țara noastră, cel puțin în fiecare zi de vineri, să se facă mai mult “VERDE”: cu bicicleta, trotineta, mașina electrică sau în orice alt mod care protejează mediul.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide