Polițiștii au confiscat mai multe mașini de lux. Din ce bani fuseseră cumpărate?

Autor: Marius Vișan 05 nov. 2021 Știri auto

În data de 3 noiembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați, au efectuat 9 percheziții domiciliare, la locațiile folosite de 3 bărbați, bănuiți de trafic de persoane, proxenetism și spălarea banilor. Bărbații au fost reținuți, pentru 24 de ore.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2015 – 2021, prin inducere în eroare, aceștia ar fi recrutat mai multe tinere, în scopul exploatării sexuale. Aceștia le-ar fi asigurat victimelor transportul, cazarea și transferul în diferite locații, pe teritoriul României și al unor state europene, unde, prin constrângere fizică și psihică, le-ar fi determinat să practice prostituția, însușindu-și sumele de bani obținute de acestea.

Oamenii legii au ridicat 5 autoturisme

De asemenea, s-a stabilit că cei trei ar fi determinat persoane apropiate să achiziționeze, să dețină și să înmatriculeze, în nume propriu, cu sume de bani provenite din practicarea prostituției, mai multe autoturisme.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 5 autoturisme, 12 telefoane mobile, 5.500 de euro, precum și înscrisuri cu valoare probatorie.

Bărbații fost reținuți, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Galați și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția Română


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide