Polițiștii au efectuat o acțiune de control pe A1, tronsonul Deva – Nădlac. Ce au descoperit?

Autor: Marius Vișan 04 aug. 2021 Știri auto

Polițiștii Biroului Poliția Autostrada A1 Deva – Nădlac, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier desfășoară, în această perioadă, mai multe acțiuni pe tronsonul Deva – Nădlac al autostrăzii A1.

Acțiunea are ca scop verificarea documentelor de transport/persoane, verificarea respectării timpilor de odihnă precum și starea tehnică a autovehiculelor.

În urma activităților desfășurate în prima parte a zilei de astăzi, 4 august, au fost aplicate 79 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei.

Dintre acestea 18 au fost acordate pentru depășirea vitezei legale, 24 pentru defecțiuni constatate la autovehicule, 6 pentru lipsa luminilor de întâlnire, 3 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 7 pentru nerespectarea timpilor de odihnă, 2 pentru refuzul controlului tehnic și celelalte pentru alte abateri.

Au fost retrase 15 certificate de înmatriculare

Conducătorilor vehiculelor le-a fost recomandat să evite circulația în perioada de caniculă (10:00-18:00), să se informeze cu privire la condițiile meteo-rutiere ale traseului până la destinație și să facă repaus când se simt obosiți.

De asemenea, li s-a pus în vedere că este interzisă deplasarea, staționarea și oprirea pe banda de urgență, cu excepția urgențelor medicale sau a defecțiunilor tehnice; atunci când un polițist indică acest lucru sau când lucrările aflate în desfășurarea impun devierea traficului pe banda de urgență.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția Română


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide