Polițiștii au rămas surprinși când au văzut ce transporta un șofer printre sacii cu pufuleți – FOTO

Autor: ProMotor acum 2 luni Știri

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au descoperit, ascunși în interiorul unei autoutilitare condusă de un cetăţean român, nouă cetăţeni din Vietnam care încercau să iasă ilegal din țară.

În data de 10.08.2020 s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 22 de ani, conducând o autoutilitară înmatriculată în România.

Șoferul transporta opt bărbaţi și o femeie printre cutii și saci de pufuleți

Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta cutii și saci de pufuleți, având ca destinaţie Germania.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul autoutilitarei au descoperit în compartimentul marfă, ascunse sub cutiile și sacii de pufuleți, nouă persoane, dintre care opt bărbaţi și o femeie.

Șoferul va fi cercetat pentru trafic de migranți

În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Vietnam cu vârste cuprinse între 21 şi 38 ani, care au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii  efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul autoutilitarei, respectiv de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini ascunşi, la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Tot din categoria „Transporturi neobișnuite”

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Curtici au depistat, ascuns pe platforma unui tren de marfă, un cetățean libian care a încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

S-a întâmplat pe data de 22 iunie. Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Curtici, județul Arad, au descoperit, în urma controlului efectuat la un tren de marfă ce transporta autoturisme cu destinația Germania, un tânăr în vârstă de 19 ani, ascuns pe platforma garniturii, sub un autoturism.


Sursa foto: politiadefrontieră.ro


Comentarii
Inchide