Polițiștii au reținut două persoane care aplicau metoda ”accidentul”

Autor: Promotor 09 aug. 2022 Știri auto
Polițiștii au reținut două persoane care aplicau metoda ”accidentul”

Două persoane au fost reținute pe 7 august pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

Este vorba de un bărbat de 20 de ani și o femeie de 24 de ani, informează Poliția Capitalei într-un comunicat citat de G4media.ro. O femeie a sunat la Poliție anunțând că a fost apelată telefonic și șantajată să dea peste 45.000 de lei unor necunoscuți.

„Femeia ar fi fost apelată pe telefon, de către o persoană care s-a recomandat a fi cadru medical, în cadrul unui spital și, sub pretextul că urmează să îi opereze pe nepoții săi care ar fi fost victimele unui accident rutier, i-ar fi solicitat persoanei vătămate o sumă de bani. În doar o jumătate de oră la domiciliul său s-a prezentat un bărbat, căruia victima i-a înmânat peste 45.000 de lei”, transmite Poliția Capitalei.

După ce au fost găsite, persoanele au fost reținute pentru 24 de ore

Ulterior bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar femeia a fost plasată în control judiciar.

„În urma cercetărilor și activităților investigativ-operative, polițiștii au depistat, în doar câteva ore, în zona comiterii faptei, două persoane, un bărbat, de 20 de ani și o femeie, în vârstă de 24 de ani, având asupra lor suma de 50.400 de lei, a cărei proveniență nu a putut fi justificată”, mai declară sursa citată.

Banii, cei 45.200 de lei, a fost recuperați, în integralitate iar cercetările sunt continuate.

„Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, precizează Poliția Capitalei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide