Polițiștii de frontieră au recuperat două mașini la câteva ore după ce au fost declarate furate

Autor: George Cristea acum 2 ani Știri auto

Polițiștii de frontieră au recuperat două mașini la câteva ore după ce au fost declarate furate din Cehia. Este un nou record de operativitate pentru polițiștii români.

Intră în Galeria FOTO

Mașinile mai ieftine devin noua țintă favorită ale hoților de mașini. În ultima vreme, aceștia par să se dea în vânt după Skoda Superb, din ce în ce mai multe astfel de mașini fiind furate din Cehia. Dacă ne-ar arde de glumă, am putea spune că producătorul ceh a primit, în sfârșit, sigiliul calității din partea hoților de mașini.

Polițiștii de frontieră gălățeni au verificat două mașini Skoda Superb înmatriculate în Cehia care au sosit în același timp la granița României cu Republica Moldova, pe sensul de ieșire din țară. La volan se aflau un cetățean român de 31 de ani și unul ucrainean de 25 de ani. După verificări, polițiștii au aflat că mașinile sunt furate, iar șoferii au declarat că au fost plătiți să le transporte în Ucraina.

Polițiștii de frontieră au recuperat două mașini furate. Cât a durat operațiunea

Descoperirea polițiștilor de frontieră a fost făcută la numai câteva ore după ce mașinile au fost declarate furate în Cehia. Potrivit celor doi șoferi, aceștia au preluat mașinile în Lituania și intenționau să ajungă în Ucraina. Un traseu mai degrabă dubios, având în vedere țara din care fuseseră furate mașinile.

„Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismelor în cauză, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acestea figurează în bazele de date ca fiind bunuri căutate pentru confiscare, semnalări introduse de autoritățile din Cehia, cu doar câteva ore înainte de prezentarea la controlul de frontieră. Cu privire la aspectele constatate, cei doi bărbați au declarat că au preluat autoturismele de la o persoană necunoscută din Lituania şi, în schimbul unor sume de bani, intenționau să se deplaseze cu ele în Ucraina. Totodată, aceștia au declarat că nu aveau cunoștință despre faptul că autovehiculele figurează ca fiind furate”, au anunțat polițiștii de frontieră într-un comunicat.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismele, în valoare totală de 240.000 de lei, au fost confiscate.

Nu este prima oară când polițiștii de frontieră recuperează într-un interval de timp scurt mașini declarate furate. Într-un caz recent, polițiștii de frontieră de la vama Albița au recuperat un Audi Q8 furat din Franța, de asemenea, la câteva ore după ce fusese declarat furat.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide