Poliţiştii de frontieră au avut o mare surpriză când au controlat mai multe exemplare Dacia Duster transportate pe platformă

Autor: ProMotor 24 iun. 2022 Știri auto

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat cincizeci și trei de cetățeni provenind din diferite state, care intenționau să treacă ilegal frontiera de stat în țara vecină, ascunși în trei ansambluri rutiere.

Alți cinci cetățeni din Afganistan, Pakistan și India au fost depistați de către polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș I, ascunși într-un TIR încărcat cu componente de aluminiu.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, județul Arad, s-au prezentat, pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de ieșire din țară, trei cetățeni români, toți conducând ansambluri rutiere înmatriculate în România.

Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, autoturisme, frigidere și componente pentru frigidere pentru societăți comerciale din Italia, Belgia și Spania.

Surpriză la controlul unei platforme ce transporta mai multe exemplare Dacia Duster

Polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit al celor trei mijloace de transport. Astfel, au fost descoperiți, ascunși în compartimentele pentru marfă, respectiv în autoturismele de pe platformă, în total, cincizeci și trei de cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din diferite state (Bangladesh, Pakistan, Nepal, India, Afganistan), majoritatea solicitanți de azil în țara noastră, ce intenționau să ajungă în mod fraudulos în state din vestul Europei.

Și la Punctul de Trecere a Frontierei Borș I, județul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, un cetățean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, ambele înmatriculate în Turcia.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, componente de aluminiu din Turcia pentru o societate comercială din Finlanda.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia de Frontiera



Comentarii
Inchide