Polițiștii au prins mai multe persoane care aplicau ”Metoda Accidentul”

Autor: Marius Vișan 09 iul. 2021 Știri auto
Polițiștii au prins mai multe persoane care aplicau ”Metoda Accidentul”

Ieri, 8 iulie 2021, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Ploiești au efectuat două percheziții domiciliare în Constanța, privind săvârșirea unei infracțiuni de înșelăciune prin ”Metoda Accidentul”. Trei mandate de aducere au fost puse în executare.

Din cercetări a rezultat că, la data de 2 februarie 2021, un bărbat s-a recomandat ca fiind medic și ar fi indus în eroare o persoană din municipiul Ploiești, sub pretextul că fiul acestuia ar fi fost victima unui accident rutier, determinându-l să-i dea 5.000 de lei.

Trei persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri, iar în baza probatoriului administrat, cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de 5.000 de lei.

La activități au participat polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

Un alt caz asemănător s-a petrecut luna trecută în Brașov

În luna iunie, polițiștii din Brașov – Serviciul de Investigații Criminale au efectuat cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Din cercetări a reieșit că o femeie, în vârstă de 82 de ani, din municipiul Brașov, ar fi fost indusă în eroare, prin prezentarea ca adevărată a împrejurării mincinoase că fiul său ar fi provocat un accident rutier grav. În urma impactului ar fi rezultat o victimă ce necesita intervenții chirurgicale urgente în străinătate. Pentru aceasta era necesară plata unei sume de bani. Astfel, persoana vătămată ar fi înmânat unui bărbat, aproximativ 130.000 de euro.

În data de 14 iunie 2021, polițiștii din Brașov, în colaborare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, fiind depistate persoanele în cauză.

Au fost ridicate sume de bani și bunuri, precum și un autoturism, despre care există bănuiala că ar fi fost achiziționat cu bani proveniți din săvârșirea infracțiunilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Romana


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide