Polițiștii protestează pe Facebook. Nu mai dau amenzi, ci „avertismente”. Din ce motiv?

Autor: Daniel Samoilă 07 dec. 2021 Știri auto
Polițiștii protestează pe Facebook. Nu mai dau amenzi, ci „avertismente”. Din ce motiv?

Polițiștii protestează pe Facebook și nu mai dau amenzi, ci doar „avertismente”. Din ce motiv au recurs la acest gest?

Concret, Sindicatul Europol a anunțat că din 1 decembrie li s-a recomandat polițiștilor din toată țară să nu mai dea amenzi, ci doar „avertisment”.

Este o primă formă de protest în speranța că noul guvern PSD-PNL-UDMR va decide să instituie Legea Salarizării nr. 153/2017, care trebuia să intre în vigoare din 1 ianuarie 2022.

Polițiștii, protest pe Facebook din cauza unei legi care nu se instituie

Dacă ar fi instituită Legea Salarizării, atunci mai multe salarii ale angajaților din domenii de activitate cheie ar fi majorate.

„Am început prima formă a protestului anunțat, respectiv aplicarea avertismentelor. Pentru a face dovada participării colegilor noștri la calendarul de proteste asumat, așteptăm să ne trimiteți în continuare avertismentele pe care le primiți pentru a le posta pe pagina noastră.

Este primul semnal că ne putem face auziți și că putem determina guvernanții să aplice Legea salarizării 153/2017 de la 01 ianuarie 2022”, spune Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol, potrivit g4media.ro.

Pe pagina de Facebook a Sindicatului au apărut mai multe postări care arată că polițiștii se țin de cuvânt și nu dau amenzi, menținând astfel protestul conform recomandării Europol.

Un exemplu de postare a Sindicatului Europol:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide