Polițiștii au spart geamul unei mașini pentru a scoate un bebeluș lăsat înăuntru – VIDEO

Autor: Promotor 21 iul. 2022 Știri auto

În fiecare an polițiștii îi avertizează pe șoferi să nu își lase copiii sau animalele în mașină în zilele caniculare. Cu toate acestea, în fiecare an, același scenariu se repetă pentru că unii oameni nu respectă recomandările.

Săptămâna aceasta Poliția din Cehia a publicat informații despre o intervenție care se pare că a împiedicat producerea unui dezastru.

Luni, 18 iulie, în jurul prânzului, o femeie a observat o mașină parcată cu geamul deschis în care se afla un copil în scaun special. Potrivit persoanei care a făcut sesizarea, care a stat lângă mașină timp de 15 minute, soarele ar fi bătut în plin asupra mașinii.

Un polițist trimis la fața locului a observat că bebelușul aflat înăuntru era transpirat și plângea cu voce tare. Îngrijorați pentru sănătatea lui, polițiștii au spart geamul și au scos copilul din mașină.

Apoi au rămas la fața locului până la sosirea mamei, care, se pare, că tocmai făcuse un comision și trebuia să fie plecată pentru mai puțin de o jumătate de oră. Ca măsură de precauție, bebelușul de șase luni a fost dus la spital pentru a fi examinat.

Din fericire, cazul s-a încheiat cu bine

Cu toate acestea, în fiecare an există zeci de cazuri similare care se termină tragic. Nu doar copiii mici sunt în pericol, ci și animalele. O fereastră deschisă nu rezolvă practic nimic.

Trebuie reamintit faptul că temperatura din interiorul unei mașini crește într-un ritm ridicat chiar și la temperaturi ambiantale moderate. O temperatură medie a aerului exterior de aproximativ 22,8 °C  crește la aproximativ 37,8 °C în doar 20 de minute. După aproximativ 45 de minute, vorbim de o temperatură de aproximativ 43,3 °C.

Cu toate acestea, în cazul unei perioade caniculare precum cea pe care o resimțim în aceste zile, temperaturile cresc și mai repede și pot atinge cu ușurință limite care pun în pericol viața.

Organismul unui copil mic nu poate lupta eficient împotriva căldurii, se produce supraîncălzirea și în câteva zeci de minute întreaga situație poate fi fatală. Același lucru este valabil și pentru animale.

Prin urmare, șoferii ar trebui să își amintească de fiecare dată când opresc mașina că își lasă copiii și animalele de companie într-o ”seră” mobilă din care nu au nicio șansă de a ieși.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide