Pompierii români sunt considerați extratereștri de colegii lor greci. Ce tehnologii folosesc pentru stingerea incendiilor – VIDEO

Autor: Cristian Agatie 10 aug. 2021 Știri auto

Pompierii români sunt considerați extratereștri de colegii lor greci care i-au văzut în acțiune. Iată ce tehnologii folosesc românii pentru stingerea incendiilor și de ce i-au lăsat cu gura căscată pe localnicii și pompierii din Grecia.

Intră în Galeria FOTO

Incendiile răvășesc Grecia, dar unitățile de pompieri trimise în ajutor de România și-au câștigat deja faima în lupta cu flăcările de pe insula Evia. Salvatorii români, care s-au deplasat din România cu 23 de vehicule speciale pentru stingerea incendiilor, autocisterne și vehicule de suport, au un mod de acțiune și tehnologii care i-au lăsat pe greci cu gura căscată. Imaginile și videoclipurile cu pompierii români în acțiune s-au viralizat pe rețelele de socializare.

„Pompierii români care au venit în ţara noastră pentru a opri focul par să provină de pe o altă planetă. Viteza, organizarea, meticulozitatea şi reflexele instinctive sunt uimitoare. La sosirea în Evia, aceştia au înfiinţat peste noapte un centru independent cu servicii de logistică. Apoi au procedat la cartografierea drumurilor forestiere cu drone, au calculat direcţia vântului şi au folosit tehnologie de ultimă generaţie pentru a prevedea în ce direcție se vor mișca incendiile. În acelaşi timp, au profitat de zecile de pâraie care trec prin zonă şi cu furtunurile racordate între ele pe distanţe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile. De asemenea, au folosit drumuri secundare, unde nu existau maşini, pentru a nu împiedica circulaţia”, scriu jurnaliştii de la fimes.gr.

Pompierii români care luptă cu flăcările în Grecia sunt considerați extratereștri. Ce tehnologii folosesc

În ciuda experienței pompierilor greci, care se confruntă în fiecare an cu incendii de vegetație, stilul românilor, dar și echipamentele folosite de aceștia, sunt încă o noutate pentru ei. Folosirea dronelor pentru supraveghere aeriană și cartografierea cursurilor de apă se pare că este o idee care nu le-a venit grecilor până acum.

https://youtu.be/nclpAw5-FlU

Românii mai au și alte secrete în mânecă pentru lupta cu flăcările, dar nu toate pot fi folosite în Grecia. Spre exemplu, arderile controlate, pentru limitarea distrugerilor provocate de flăcări, sunt interzise în Grecia, cu toate că sunt o practică folosită frecvent la nivel internațional în lupta cu flăcările.

Pompierii români luptă de patru zile cu flăcările care au devastat insula Evia, a doua ca mărime din Grecia. 112 pompieri salvatori au fost dislocați în Grecia la solicitarea guvernului elen. Aceștia acționează cu 23 de autospeciale (6 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, un centru de comandă, 4 containere Multirisc, 1 generator, 2 tabere mobile, 1 autocar de intervenție, 2 microbuze, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă).

Ca români, suntem mândri că pompierii noștri au făcut o impresie atât de bună. Cu siguranță, nu s-au făcut de râs ca cei din Ungaria, care au reușit să răstoarne autospeciala de stins incendiile în timpul unei demonstrații cu public.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide