Cât costă singurul Pontiac Aztek de pe autovit.ro. Este mașina lui Walter White din filmul Breaking Bad

Autor: Marius Vișan 14 dec. 2020 Știri auto

Fanii serialului Breaking Bad probabil că au remarcat mașina personajului principal Walter White. Este vorba de un crossover Pontiac Aztek, model care poate fi văzut destul de rar pe șosele din țara noastră. Pontiac Aztek este un crossover de dimensiuni medii comercializat de General Motors începând din anul 2001 până în 2005.

Aztek s-a remarcat prin designul să exterior, despre care s-a spus instantaneu că ar fi „controversat”. Dan Neil, critic auto câștigător al Premiului Pulitzer l-a numit una dintre cele mai urâte 50 de mașini din toate timpurile.

El a spus că încalcă regulila principală de proiectare a mașinilor („ne plac mașinile care seamănă cu noi”). Cu „ochii” multipli și „nările” supradimensionate, Aztek „arată deformat și înfricoșător, ca un lucru la vederea căruia câinii latră și bisericile încep să tragă clopotele”.

Modelul Aztek a fost conceput sub conducerea lui Tom Peters, care va proiecta ulterior Chevrolet Corvette (C7). Potrivit unei analize din 2000, BusinessWeek a spus că Aztek va semnaliza o renaștere a designului pentru GM. Totuși, se pare că autorii acestei analize s-au înșelat.

Chiar dacă mulți îl detestă, pot exista și oameni care ar aprecia Pontiac Aztek pentru stilul nonconformist. Pentru aceștia există un singur anunț de vânzare a unui Pontiac Aztek. El se vinde cu 4.000 de euro pe autovit.ro.

Pontiac Aztek (2001) – 109.000 km – 4.000 euro

Fabricat în anul 2001, acest Pontiac Aztek se vinde undeva în București. A ajuns la aproape 110.000 de km. Sub capotă se află un motor pe benzină V6 de 3,4 litri care produce 185 CP (138 kW) și un cuplu de 285 Nm. Puterea este transmisă la toate cele patru roți cu ajutorul unei transmisii automate cu 4 trepte.

Pe lângă dotări proprietarul mai menționează: „Mașina are o istorie umoristică fiind declarată cea mai urâtă masina din lume! Acest model a făcut furori in serialul Breaking Bad din SUA condusă chiar de Heisenberg. Însă în realitate mașina chiar este un SUV foarte COOL!”

Intră în Galeria Foto

Cât costă singurul Pontiac Aztek de pe autovit.ro. Este mașina lui Walter White din filmul Breaking Bad
Singurul Pontiac Aztek de pe autovit.ro
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: autovir.ro


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide