Poliția a început verificarea șoferilor. Cei care transportă porci în portbagaj vor fi amendați

Autor: ProMotor 12 dec. 2019 Știri auto
Poliția a început verificarea șoferilor. Cei care transportă porci în portbagaj vor fi amendați

Poliţia a încep de miercuri, 11 decembrie, controale în trafic pentru a verifica dacă sunt transportaţi porci ilegal. Cei care sunt prinși vor fi amendați, iar animalele vor fi confiscate. Este una dintre primele măsuri luate pentru combaterea virusului de pestă porcină africană de când s-a instalat în funcţie, scrie Ziarul Financiar.

„Avem un plan de acţiune, iar de mâine (miercuri – n.red.) Poliţia română va face controale în trafic să verifice dacă sunt transportaţi porci în portbagaj. Cei care vor fi prinşi cu porcul în portbagaj, în lipsa de documente a animalelor şi de transport, vor fi sanctionaţi şi porcii vor fi confiscaţi şi incineraţi”, a spus preşedintele ANSVSA.

În prezent, pesta porcină africană (PPA) evoluează în 254 de localităţi din 28 de judeţe, cu un număr de 709 focare, potrivit ANSVSA. De la prima semnalare a prezenţei virusului în România, pe data de 31 iulie 2017, şi până acum, au fost eliminaţi peste 540.000 de porci afectaţi de boală şi au fost diagnosticate peste 2.300 de cazuri la misterţi.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide