Mai pornește un Volkswagen Passat B3 care a stat nemișcat 17 ani?

Autor: David Andrei 03 sept. 2020 Știri auto

A zăcut abandonat 17 ani pe un câmp. Au crescut buruieni mari în jurul lui. Dar a sosit momentul revenirii la viață. Mai pornește un Volkswagen Passat B3 după aproape două decenii în care nu a fost mișcat de pe loc?

GALERIE FOTO

Ninsori, ploi, furtuni, soare arzător. Sunt tratamente la care a fost supus acest Volkswagen Passat B3 timp de 17, perioadă în care a fost abandonat pe un câmp din Estonia.

Un pasionat, specialist în mecanică, a găsit mașina printre buruieni. A deschis portiera către o cabină plină de pânză de păianjen. Și plasticul de pe volanul cu patru spițe e ros de vreme.

Nici sub capotă lucrurile nu arătau mai bine. Praf, rugină, insecte. Nici urmă de fluide. Bărbatul i-a montat o baterie. Apoi i-a umflat anvelopele, sperând să-l poată tracta ca să-l scoată dintre buruieni. Când a fost tras de acolo de un tractor, sub mașină era doar pământ, probabil așa cum fusese acum 17 ani când Passat-ul fusese parcat acolo. La tractare, cel care a găsit mașina observă că roțile de pe puntea spate nu se rotesc. Au rămas blocate în poziția în care erau când mașina era staționată.

Volkswagen Passat B3 – la fiare vechi sau înapoi pe șosea?

Bărbatul pune motorină în rezervorul mașinii, pune ulei de motor și, după mici intervenții și improvizații sub capotă, dar și câteva tentative eșuate, motorul 1.6 TD (nu TDI!) pornește.

Evacuarea scoate un fum gros și dens, așa cum am văzut numai la mașinile rulate, cu vârste și kilometraje respectabile, aduse de peste hotare.

Mecanicul reușește și să elimine vibrațiile.

Cu alte câteva reparații, break-ul de la Volkswagen ar putea reveni oricând pe drumurile publice. “Sunt motoare care ar supraviețui și unui atac nuclear” sau “Vechile Volkswagen-uri nu mor niciodată” sunt două dintre comentariile celor care au urmărit imaginile.

Un alt user îl întreabă pe cel care a repornit mașina dacă nu cumva o vinde.

 

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide