Cum arată un Porsche 911 T după ce a fost abandonat timp de 10 ani – Galerie FOTO

Autor: Cristian Agatie 30 oct. 2019 Știri auto

Un Porsche 911 T din 1969 a stat abandonat 10 ani într-o parcare subterană înainte de a fi repornit. Pare una dintre acele povești despre comori pe patru roți găsite în hambare părăsite, dar este cu totul altceva. Povestea acestei mașini este suficient de interesantă pentru a fi postată de Porsche pe site-ul său de companie și ne reamintește că, în spatele oricărei mașini care pare abandonată se află o poveste, care poate fi fascinantă.

În cazul acestui Porsche 911 T din Londra, este vorba de o poveste cu happy end. După 40 de ani pe șosele și alți zece în care a fost abandonată într-un garaj, aparent fără speranțe, mașina a primit șansa unei vieți noi și, în același timp, ocazia de a-și întâlni descendentul modern.

Porsche 911 – mașina de vis a tinerilor timp de generații

Porsche 911 T a fost lansat în 1967 ca o mașină sport pură și accesibilă publicului tânăr. Modest echipată și cu un motor de numai 130 CP, 911 T promitea plăcere la volan fără compromisuri. Puterea nu este foarte mare, dar nu trebuie uitat că mașina cântărea doar 1.020 kg. Accelerația de la 0 la 100 km/h dura mai puțin de 10 secunde (știm că nu sunteți impresionați, dar acum 40 de ani era o valoare respectabilă pentru o mașină sport accesibilă) – pe scurt, un vis pentru orice tânăr care dispunea de puțin peste 2.000 de lire sterline.

porsche 911 t abandonat

În cazul nostru, acest Porsche 911 T a fost produs în 1969 și aparține lui Graham, un londonez care a fost fascinat de modelele Porsche încă din copilărie. Acesta a ajuns să-și împlinească visul de a deține un 911 abia la maturitate, dar suntem cu toții de acord că se putea și mai rău de atât. Graham a găsit de vânzare un 911 T în Olanda și, încurajat de prieteni a traversat Canalul pentru a vedea mașina. Prețul s-a schimbat între timp, iar Graham a cumpărat mașina pentru 21.000 de euro, după ce și-a pus la bătaie toate economiile, inclusiv cele făcute pentru a-și cumpăra o casă. A fost dragoste la prima vedere, care a durat până în momentul în care cariera l-a purtat Graham în Dubai, pentru ceea ce credea că va fi o perioadă de doi ani.

Porsche 911 T – nemișcată timp de 10 ani

Mașina a stat în acest timp parcată într-un garaj subteran din centrul Londrei, fiind verificată periodic de prieteni. În curând, însă, cei doi ani s-au prelungit la 10, iar timpul și-a pus amprenta pe mașina sport a lui Graham. Întors acasă, acesta a dorit să readucă mașina visurilor sale în starea tehnică inițială, pentru acest demers angajând un specialist.

Acesta a dat vestea cea bună, iar 911 T a fost trezit la viață după o schimbare obligatorie a fluidelor și a bateriei – la prima cheie, cum s-ar spune. Au urmat un set nou de anvelope și mici detalii de pus la punct, dar rezultatul a fost că mașina lui Graham arată și funcționează exact ca în momentul în care acesta a plecat spre Dubai.

Nu a trecut mult până când Graham a avut ideea de a-și duce mașina la Goodwood Festival of Speed pentru o sesiune foto alături de noul model. Pentru aceasta, Graham a păstrat mașina în starea în care a găsit-o la întoarcerea din Dubai – nici măcar geamurile nu au fost șterse. Imaginile, care pot fi admirate în galeria foto, arată de ce acest 911 T a devenit vedetă la Goodwood.

Intră în galeria foto

Pe de altă parte, povestea este o mărturie a calității și robusteții acestor mașini. Este interesant de aflat că mai mult de 70% dintre toate mașinile Porsche 911 produse vreodată sunt încă pe șosele, dacă este să dăm crezare PR-ului mărcii germane.

sursa: Porsche

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide