Porsche 911 Turbo se lasă greu lipit de şosea. Tracţiunea integrală e degeaba – VIDEO

Autor: Marius Vișan 05 mart. 2018 Știri auto
Porsche 911 Turbo se lasă greu lipit de şosea. Tracţiunea integrală e degeaba – VIDEO

Clipul începutului de săptămână vine din Elveţia, unde un Porsche 911 Turbo a fost prins cu ”garda jos” pe un drum în urcare acoperit de zăpada. 

VIDEO

Citeşte şi VW Golf a luat premiul pentru cel mai frumos derapaj în Bucureşti – VIDEO

Despre Porsche 911 Turbo

Cea mai recentă actualizare a lui Porsche 911 Turbo s-a făcut în 2013, atunci Porsche 911 aniversa 50 de ani de existenţă. Cu această ocazie a primit un motor boxer bi-turbo de 3,8 litri cu injecţie directă care dezvoltă 520 CP şi 660 Nm în versiunea Turbo şi 560 CP şi 700 Nm (750 Nm cu overboost) în versiunea Turbo S. 

Pentru ca maşina să stea lipită de şosea, inginerii Porsche au montat un nou sistem de tracţiune integrală, cu control electrohidraulic şi echipat cu o nouă funcţie de răcire cu apă, care permite trimiterea unui cuplu mai mare către puntea din faţă dacă este necesar.

Mai mult, această generaţie a modelelor Porsche 911 Turbo are parte, în premieră, de sistemul antiruliu Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC), care limitează mişcarea laterală a maşinii la atacarea virajelor în forţă.

O altă tehnologie ce ar trebui să uşureze condusul este direcţia pe puntea din spate, care virează roţile posterioare în direcţia opusă roţilor din faţă la viteze de până la 50 km/h. La viteze de peste 80 km/h, sistemul virează roţile din spate în aceeaşi direcţie cu cele din faţă.

Modelul are parte şi de Porsche Active Aerodynamics (PAA). Acest sistem include un spoiler faţă care are o secţiune ce poate fi extinsă sau retrasă pneumatic în trei trepte, precum şi un eleron în partea din spate a maşinii, care poate fi şi el ajustat în trei poziţii pentru a asigura o forţă de apăsare optimă.

Citeşte şi După aproape 4 milioane de km parcuşi, acest Mercedes mai are încă destule locuri de văzut [FOTO]

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide