Porsche a demarat producția la noua sa uzină din Malaezia. Ce model va fi fabricat aici?

Autor: Mihai Morcovescu 03 apr. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile Porsche a anunțat că a demarat producția la fabrica din Malaezia, prima din afara Europei. Astfel, nemții vor acoperi cererea de pe piețele emergente din sud-estul Asiei și își extind capacitatea globală de inginerie și de asamblare.

Maşinile vor fi produse în colaborare cu compania de comerț și logistică Sime Darby. Aceasta a început operaţiunile pe plan local în urmă cu patru decenii pentru BMW şi Land Rover. Primul model asamblat la noul sit de producție este un Cayenne destinat pieței locale.

În Malaezia, Cayenne are o singură motorizare: V6 de 3,0 litri de 335 CP

Noua linie de asamblare din Malaezia răspunde nevoilor specifice pieței locale. Aceasta funcționează alături de rețeaua consacrată de sit-uri de producție Porsche din Europa. În plus, îndeplinește standardele complete de calitate stabilite de compania germană pentru asamblarea modelelor Porsche.

Prin asamblarea în Malaezia, SUV-ul Cayenne își va reduce semnificativ prețurile. Astfel, versiunea fabricată în uzina malaeziană local pornește de la echivalentul   de 118.200 de euro. În schimb, modelele importate au un preț de pornire de aproximativ 143.000 de euro.

Porsche Cayenne fabricat în Malaezia este disponibil exclusiv cu un motor pe benzină V6 turbo de 3,0 litri. Acesta livrează 335 CP între 5.300 rpm și 6.400 rpm și 450 Nm de cuplu, disponibili pe o plajă de turații cuprinsă între 1.340 rpm la 5.300 rpm. Propulsorul este asociat unei transmisii automate Tiptronic S cu opt trepte, care transmite puterea către toate cele patru roți.

Modelul Cayenne destinat pieței din Malaezia vine standard cu o mulțime de funcții care anterior erau opționale pe modelele importate. Spre exemplu, mașina este echipată cu jante RS Spyder de 21 de inch, are sistem audio marca Bose, scaune reglabile electric pe 14 direcții cu funcție de memorie.

De asemenea, este oferit sistemul Porsche Park Assist. Șoferul are la dispoziție sistemul Porsche Dynamic Light System, stopuri LED, un ecran de 12 inch pentru sistemul de infotainment, un volan sport și control al climatizării pe patru zone.

Clienții vor putea comanda SUV-ul german cu un pachet Porsche Exclusive Manufaktur. Acesta costă echivalentul a circa 12.400 de euro și adaugă un pachet aerodinamic SportsDesign care include, între altele, o bară de protecție frontală unică, un sistem de evacuare sport, grupuri de lumini cu fundal negru și proiectoare de ceață LED.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide