Porsche aniversează 20 de ani în România. Câte maşini Volkswagen, Audi, Seat sau Skoda a livrat în acest timp

Autor: Marius Vișan acum 5 ani Știri auto

Porsche România, cel mai mare importator auto local, aniversează 20 de ani de activitate, timp în care a livrat clienţilor 455.055 de autoturisme sub mărcile Volkswagen, Audi, Seat sau Skoda. Compania a încheiat anul 2017 cu rezultate record pentru perioada post-criză: cifra de afaceri a crescut până la 638 milioane de euro, cu 16% mai mult faţă de 2016, în timp ce numărul total de unităţi vândute în 2017 s-a ridicat la 31.569, reprezentând o creştere de 13% faţă de anul precedent.

Brent Valmar, director general Porsche România: „2018 este un an special pentru Porsche România: marcăm 20 de ani de activitate pe această piaţă şi ne poziţionăm pentru a continua creşterea susţinută de până acum. Dorim să ne păstrăm poziţia de lider în topul importatorilor auto şi să depăşim pragul de 50.000 de unităţi vândute anual, până cel târziu în 2025”.

„O miză importantă pentru viitor este, de asemenea, contribuţia noastră la strategia de mobilitate a României, alături de distribuitori, parteneri şi autorităţi. Vorbim aici despre înnoirea parcului auto şi pregătirea pentru transformările majore aduse de noile tehnologii şi noile nevoi de mobilitate”, adaugă Valmar.

Kurt Leitner, director general Porsche România: „Am construit un business performant în România şi succesul nostru de până acum este o fundaţie solidă pentru obiectivele pe care ni le propunem de acum înainte. Cu noua strategie de mobilitate şi programul internaţional Future Sales, ne vom concentra mai mult asupra clientului, cu un plus de rapiditate în servicii, flexibilitate şi confort. În ceea ce priveşte modelele comercializate, trei tendinţe majore vor schimba piaţa auto: mobilitatea electrică, maşinile autonome şi conectivitatea. Ţinta noastră pentru 2025 este să atingem un volum de vânzări de 12.000 de vehicule electrice pe an, dintr-un total de 50.000 de unităţi vândute anual.”

Pentru anul 2018, Porsche Romania şi-a propus să livreze 500 autovehicule electrice şi să continue instalarea staţiilor de încărcare pentru autovehiculele electrice în reţeaua proprie, astfel încât în cel mult doi ani, toţi dealerii Porsche România să aibă în dotare staţii de încărcare.

Anul acesta, Porsche România va fi prezentă la Salonul Internaţional Auto Bucureşti 2018, unde va prezenta cele mai noi modele ale concernului, precum şi modele aniversare special concepute pentru clienţii din România.

Alături de partenerii săi, Porsche România a generat peste 3.500 de locuri de muncă la nivel naţional în sediul propriu şi reţeaua celor 82 de distribuitori prezenţi în 26 de judeţe.

Porsche România a fost înfiinţată în decembrie 1997, când s-a semnat contractul de import pentru mărcile Volkswagen şi Audi. Primul autoturism livrat de companie fost un Volkswagen Polo Variant de 75 de cai putere.
Despre Porsche România

Porsche România este cel mai mare importator auto din România şi importatorul general pentru mărcile Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen Autovehicule Comerciale şi Das WeltAuto. Compania distribuie autovehicule prin intermediul reţelei sale care numără 82 de centre proprii şi dealeri independenţi autorizaţi, în 26 de judeţe.

Porsche România a fost înfiinţată în 1997 şi este filiala locală a Porsche Holding GmbH din Salzburg. Subsidiara concernului Volkswagen AG, Porsche Holding Salzburg, este cea mai mare companie de retail din industria auto din Europa şi îşi desfăşoară activitatea în 27 de ţări din Europa, America de Sud şi Asia. Compania are o reţea internaţională de 426 de dealeri şi un număr total de 29.500 de angajaţi. În anul 2017, Porsche Holding GmbH a comercializat peste 1 milion de autovehicule.
 Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide