Porsche aniversează 75 de ani de la lansarea primului model cu un art car bazat pe electricul Taycan

Autor: Adrian Somai 01 mai 2023 Știri auto

Pentru a aniversa așa cum se cuvine împlinirea a 75 de ani de lansarea primului său vehicul, legendarul 356. Porsche a dezvăluit la sfârșitul săptămânii trecute un nou art car bazat pe modelul electric Taycan, primul model cu zero emisii al mărcii. Modelul a fost prezentat în cadrul unui eveniment special de artă organizat în Shanghai, China, potrivit Motor1.

Din punct de vedere al înfățișării exterioare, putem remarca din prima secundă un model extrem de colorat, care arată foarte bine și care își face imediat simțită prezența. La dezvoltarea acestui art car au contribuit artiștii Chris Labrooy și Yang Yongliang. Porsche a precizat încă de la bun început că art car-ul a fost dezvoltat într-o singură ediție unicat.

Art car-ul aniversar prezentat de cei de la Porsche la sfârșitul săptămânii ce tocmai s-a încheiat are la bază versiunea Turbo S a electricului Taycan. În aceste condiții, modelul este echipat cu un sistem de motorizare alcătuit din două unități electrice, care pot dezvolta împreună până la 761 de cai putere. De asemenea, mașina mai este echipată cu un acumulator de 93.4 kWh, ceea ce îi asigură o autonomie de până la 416 kilometri.

Nu este primul art car bazat pe electricul Taycan

Cu o asemenea echipare tehnică, Taycan Turbo S se poate mândri cu câteva cifre de performanță excelente. Mai exact, vorbim despre o viteză maxima pe care o poate prinde de 260 km/h și despre un sprint de la 0 la 100 km/h ce poate fi realizat în numai 2.8 secunde.

Fiind primul model electric dezvoltat de Porsche, Taycan se dovedește a fi un model extrem de important pentru constructorul german. Astfel, acesta nu este primul art car care are la bază modelul Taycan. „Având în vedere că anul acesta sărbătorim cea de-a 75-a aniversare a Porsche, am organizat o expoziție tematică pentru a privi înapoi către această călătorie de neuitat a viselor”, a transmis cu această ocazie Michael Kirsch, președintele diviziei chineze a Porsche.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide