Porsche Cayenne va primi o nouă versiune hibridă cu peste 700 CP

Autor: Adrian Somai 21 iul. 2023 Știri auto

Porsche a confirmat la mijlocul acestei săptămâni că SUV-ul de performanță Cayenne va primi în perioada următoare o versiune hibridă. Potrivit primelor informații, va fi vorba despre un sistem alcătuit dintr-o unitate de motorizare pe benzină V8, căreia i se va alătura un motor electric. În total, sistemul de motorizare va fi capabil să livreze peste 700 de cai putere.

Mai exact, motorul pe benzină V8 va putea livra de unul singur 500 de cai putere, restul de putere provenind de la agregatul electric pe care îl menționam în rândurile anterioare. Cu o putere totală de peste 700 de cai și un cuplu maxim de aproximativ 900 Nm, noua versiune a SUV-ului de performanță Cayenne se va dovedi a fi și cea mai puternică versiune lansată până acum de cei de la Porsche.

În ceea ce privește performanțele tehnice ale viitorului Cayenne, oficialii constructorului german se dovedesc a fi destul de rezervați, neoferind până acum prea multe informații. Știm totuși că noua versiune a lui Cayenne va putea atinge o viteză maximă de 300 km/h, potrivit Motor1. De asemenea, mai știm de la cei din conducerea Porsche că noua versiune Cayenne va fi echipată cu o baterie cu capacitate mărită în comparație cu cea actuală.

Cayenne a primit un facelift important în primăvară

În primăvară, cel mai mare SUV al producătorului german a primit câteva schimbări importante atât la exterior, cât și la interior. Facelift-ul prezentat în luna aprilie de cei de la Porsche a inclus o restilizare a exteriorului, un design revizuit al tabloului de bord și îmbunătățiri semnificative pentru trenurile de rulare. La acea vreme, Porsche a transmis că SUV-ul Cayenna va primi și o versiune electrică.

Data lansării noii versiuni despre care am vorbit mai devreme nu a fost încă transmisă de oficialii constructorului german. Cel mai probabil, noua versiune a lui Cayenne va fi prezentată în această toamnă, în cadrul Salonului Auto de la Munchen. Livrările noii versiuni vor începe la mijlocul lunii noiembrie. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide