Porsche lansează noul Macan T, model care promite o dinamică la condus superioară

Autor: Mihai Morcovescu 17 feb. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile Porsche a prezentat noul Macan T, model care va fi poziționat în gamă între Macan și Macan S. Crossover-ul vine cu un motor cu patru cilindri de 2,0 litri și promite o dinamică la condus superioară comparativ cu celelalte versiuni.

Noul Porsche Macan T are motor de 2,0 litri de 265 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Porsche Macan este în momentul de față cel mai bine vândut model al constructorului din Stuttgart. De aceea, germanii s-au gândit să introducă în gamă un nou model, denumit Macan T. Litera „T” vine de la „Touring”, denumire cu care fanii mărcii erau obișnuiți pe modele precum Porsche 911 sau 718.

De altfel, noul Porsche Macan T promite un comportament dinamic similar cu cel al modelelor sport în detrimentul puterii. Sub capotă a fost montat un motor de 2,0 litri cu patru cilindri, care produce 265 CP și 400 Nm cuplu. Acesta este asociat unei cutii de viteze automate PDK cu șapte trepte.

Mașina oferă standard tracțiune integrală. Sistemul Porsche Traction Management, disponibil și pe Macan-ul de bază, a fost calibrat pentru Macan T, ceea ce înseamnă că livrează mai multă putere spre puntea posterioară. Suspensia a fost revizuită, astfel încât garda șa sol a fost coborâtă cu 15 mm.

Clienții vor beneficia și de pachetul Sport Chrono, care include un buton „Sport Response”, care se regăsește pe volan. În aceste condiții, Macan T va putea accelera de la 0 la 100 de km/h în 6,2 secunde, iar viteza maximă anunțată este de 232 km/h.

Vânzările în Europa debutează în vară

Din punct de vedere estetic, noul Porsche Macan T a primit o serie de detalii finisate în nuanța metalizată Gri Agate. Terminațiile sistemului de evacuare sunt vopsite în negru, în timp ce jantele Macan Sde 20 de inch au finisaj Dark Titanium.

La interior, pasagerii primesc volan GT, scaune sport reglabile pe 8 direcții și tapițerie Sport-Tex Stripe cu cusături decorative gri. De asemenea, pe tetiere este embosată sigla Porsche, iar pragurile vin cu logo-ul Macan T scris în relief.

Noul Porsche Macan T este deja disponibil pentru comenzi în Germania. Primele exemplare vor fi livrate în vara anului curent. Prețurile nu au fost anunțate, însă Macan-ul standard pornește de la aproximativ 48.300 de euro.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide