Porsche Media Driving Academy: două zile de vis pe circuitul de Formula 1 din Istanbul

Autor: Adrian Mihălţianu 22 mart. 2015 Știri auto

În urmă cu trei ani, participam la cel mai dement roadtrip din experienţa mea de jurnalist auto – Porsche Performance Drive, un traseu care a inclus o zi de circuit cu modele Porsche pe Istanbul Park, circuitul de Formula 1 din Turcia, apoi ne-a dus din Istanbul până la Budapesta, cu trecerea Carpaţilor pe Transfăgărăşan. Experienţa de atunci a fost dublată în 2013 de o nebunie pe gheaţă la Cercul Polar, unde instructorii Porsche s-au străduit să-mi arate cum să fac drifturi pe lacuri îngheţate, la minus 25 de grade Celsius (nu înseamnă că au şi reuşit, unii sunt antitalent).

Data trecută era extrem de cald pe Istanbul Park. Acum vor fi 4-5 grade Celsius

Ei bine, iată că a venit timpul unei mini-şcoli, desfăşurate în două etape –  două zile de circuit acum, alte două în iunie. Ele vor cuprinde atât elemente teoretice, cât şi elemente aplicate pe secţiuni ale circuitului de Formula 1, pentru a învăţa ce să faci cu maşina în situaţiile diferite de pe circuit. De asemenea, ce am învăţat va fi apoi aplicat pe toată lungimea circuitului, în ture succesive cu modelele Porsche: Boxster S, Boxster GTS, Cayman GTS, 911 Carrera 4S, 911 Targa 4S, 911 Carrera GTS, 911 Carrera 4 GTS, 911 Turbo S, 911 GT3, Panamera GTS, Macan S Diesel, Cayenne S Diesel, Cayenne GTS. Suficient de interesant? Suficient.

Pe aici au păşit mai-marii Formulei 1. E teren sacru, chiar dacă Marele Circ nu s-a mai întors la Istanbul…

Iar motivul pentru care îţi povestesc despre ele este simplu: experienţă similară o poate avea oricine este pasionat de şofatul sportiv sau doreşte chiar să avanseze şi să facă o şcoală de pilotaj sportiv. Porsche tocmai a deschis la Istanbul Porsche Driving Center, pe circuitul de Formula 1. Este un centru în care cei care doresc să înveţe pilotajul sportiv pot urma cursuri alături de traineri Porsche pe circuit. Cursanţii trec prin cursuri teoretice şi practice care îi învaţă să se bucure la maximum de o maşină sport pe circuit.

Mai multe despre ce presupune Porsche Media Academy – cât costă, cine poate participa, când şi în ce condiţii îţi voi povesti, în direct din Istanbul, zilele următoare. Evident, aştept şi întrebările voastre cu privire la un astfel de eveniment sau cu privire la maşinile testate.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide