Porsche Panamera Turbo S se alătură familiei Porsche Panamera facelift

Autor: Iulian Dnistran 31 oct. 2013 Știri auto

Familia Porsche Panamera facelift este, de astăzi, completă. Ultimul venit la petrecere e modelul Porsche Panamera Turbo S, care a primit, fireşte, un plus de putere faţă de varianta Turbo, dar şi faţă de varianta Turbo S dinainte de facelift.

Astfel, avem de-a face cu un V8 de 4,8 litri pe benzină care produce 570 CP şi 750 Nm. Ca şi cum nu ar fi de ajuns, Porsche oferă şi o funcţie de overboost care creşte cuplul maxim la 800 Nm pentru perioade scurte de timp.

 În esenţă, este vorba despre acelaşi motor de pe modelul Panamera Turbo, doar că pe Turbo S a primit turbocompresoare noi, iar presiunea de injecţie a fost mărită.

Toate aceste cifre se traduc în alte cifre: sprint de la zero la 100 km/h în 3,8 secunde şi o viteză maximă de 310 km/h – destul de bine pentru o maşină care cântăreşte două tone.

Potrivit Porsche, Panamera Turbo S poate fi cumpărat acum şi în varianta Executive, care vine cu un ampatament mai lung cu 15 cm faţă de celelalte variante. Rezultatul e mai mult spaţiu pentru picioare în spate şi, deci, mai mult confort. Pe lângă plusul de spaţiu, pachetul Executive vine cu geamuri izolate termic şi fonic, un sistem de iluminare interioară gândit pentru cei din spate şi o consolă centrală montată între cele două scaune.

Porsche Panamera Turbo S facelift primeşte în standard frânele ceramice PCCB şi sistemul de suspensie activă PASM.

În Germania, preţurile pentru Porsche Panamera Turbo S încep de la 180.024 de euro cu TVA inclus. Premiera mondială va avea loc la Salonul Auto Tokyo 2013, iar livrările vor începe în ianuarie 2014.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide