Porsche Panamera va avea o versiune cu emisii zero. Debutul este programat pentru 2023

Autor: Mihai Morcovescu 06 sept. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile de lux Porsche pregătește o serie de actualizări pentru modelul Panamera. Potrivit celor mai noi informații care circulă în industrie, noua versiune a sedanului din Zuffenhausen va primi și o versiune complet electrică.

Viitorul model cu emisii zero va fi dezvoltat pe noua arhitectură SSP Sport a constructorului german. Aceasta va sta și la baza noului SUV cu 7 locuri, care a fost anunțat recent de oficialii companiei.

În același timp, platforma dedicată vehiculelor electrice va fi folosită și pentru cea de-a doua generație a electricului Taycan, așteptată la sfârșitul acestui deceniu.

Porsche va lansa în 2025 un nou SUV electric cu 7 locuri

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Informația a fost publicată de jurnaliștii de la revista britanică Autocar. Aceștia susțin că viitorul Panamera cu emisii zero va avea o caroserie mai mare, cu un ampatament extins. Mașina va avea proporții similare cu actualul model, care măsoară 5.199 mm în lungime și are un ampatament de 3.100 mm. Asta va însemna că viitorul model va oferi același spațiu generos la interior.

Potrivit sursei citate, platforma SSP Sport (n.n. – Scalable Systems Platform) va permite o podea amplasată foarte jos în mașină. Acest lucru va fi posibil datorită unui pachet de baterii foarte subțire. Viitorul Panamera electric va fi comercializat începând cu 2023, în paralel cu actualele versiuni cu motoare convenționale și hibride.

Noua generație Porsche Taycan este programată să-și facă debutul oficial abia în 2027. Producătorul german lucrează la un sistem mai avansat de 800 de volți, care va avea la bază unul și, respectiv, două motoare electrice. Modelul cu emisii zero va beneficia de o baterie mai mare, care va oferi o autonomie mai mare.

Cum spuneam, Porsche lucrează și la un nou SUV electric cu 7 locuri, care va fi lansat în 2025. În același timp, germanii pregătesc și o versiune pur electrică a crossover-ului sportiv Macan, care ar trebui să fie lansată anul viitor. Potrivit Autocar, există șanse ca și SUV-ul Cayenne să urmeze o strategie similară și să primească la jumătatea deceniului o variantă cu emisii zero.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide