Porsche România, în creștere în 2019. Câte mașini a vândut?

Autor: acum 4 luni Știri

Porsche România a înregistrat o creștere de 7% a cifrelor de vânzări în 2019, comparativ cu anul 2018. Creșterea se datorează în mare parte brand-urilor SEAT și Volkswagen Vehicule Comerciale.

Galerie foto

În 2019, 35.332 de clienți au cumpărat o mașină de la Porsche România. Segmentul SUV-urilor s-a aflat în fruntea preferințelor clienților. SUV-urile cu logo-ul SEAT – Arona, Ateca și Tarraco – au contribuit la o creștere de aproape 48% a cifrelor de vânzări. Jumătate dintre clienții care au cumpărat un model SEAT au optat pentru un SUV.

Volkswagen și Skoda au rămas pe poziții în topul celor mai populare brand-uri din portofoliul Porsche România. 15.155 de unități Volkswagen au fost livrate clienților, în timp ce 13.898 de unități Skoda au ajuns și ele la noii proprietari.

Și Volkswagen a beneficiat de tendințele de creștere din segmentul SUV-urilor. 6.800 de SUV-uri au vândut nemții, cu 51% mai mult decât în 2018. Este tipul de caroserie cu cea mai mare pondere, 45%, din livrările totale Volkswagen în România.

Și SUV-urile de la Skoda, Kodiaq și Karoq, au atras atenția anul trecut.

Audi a livrat 1.763 de mașini în 2019, modelele preferate fiind membrii familiei Q. Anul trecut, compania de la Ingolstadt a intrat și în segmentul SUV-urilor coupe de clasă mică, odată cu lansarea Q3 Sportback.

Marca Volkswagen Vehicule Comerciale a raportat o creștere de 12,4% a livrărilor. Volkswagen Transporter a bifat o creștere de peste 45%, în timp ce Crafter a înregistrat o creștere de 20%.

Porsche România funcționează în 82 de reprezentanțe aflate în 29 de județe din România.Comentarii
Inchide