Inovație. Modelul Porsche Taycan ar putea fi încărcat la 80% în doar zece minute. Cum e posibil?

Autor: Daniel Samoilă 01 nov. 2021 Știri auto

Modelul Porsche Taycan ar putea fi încărcat la 80% în doar zece minute. Acest lucru s-ar putea întâmpla datorită unei inovații, care este gândită de grupul Volkswagen din America, împreună cu alți cercetători.

Concret, grupul VW lucrează cu Laboratorul Național Oak Ridge (ORNL) și Universitatea din Tennessee, pentru a găsi o modalitate mai bună de reîncărcare wireless a mașinilor, scrie Carscoops.

Cei trei parteneri încearcă să lucreze la un concept de încărcare wireless de mare putere al ORNL pe un Porsche Taycan. Scopul este de a face o descoperire în designul de încărcare fără fir care se concentrează pe undele electromagnetice pentru a elimina interferențele.

Conceptul inovativ al ORNL: încărcarea mașinilor electrice până la 80% în doar zece minute

Testele sunt promițătoare, iar un sistem prototip a demonstrat deja o eficiență de până la 98%. Ce înseamnă acest lucru? Aproape toată puterea încărcătorului ajunge la vehicul.

Echipa cercetătorilor a reușit să crească puterea de la 6,6 kW la 120 kW. Obiectivul este, însă, de a ajunge la un nivel de putere de 300 kW, care ar permite modelului Porsche Taycan să se încarce la 80% în doar zece minute.

„Suntem încântați să lucrăm cu Volkswagen pentru a demonstra tehnologia de încărcare fără fir de mare putere și ultra-eficientă a ORNL.

Designul nostru unic al bobinei electromagnetice polifazate și electronica de putere oferă niveluri ridicate de transfer de putere într-un sistem compact, cu potențialul de a atenua anxietatea vehiculelor electrice și de a accelera decarbonizarea sectorului transporturilor din SUA”, a declarat Xin Sun, director asociat de laborator pentru Știința și Tehnologia Energiei la ORNL.

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops.com



Comentarii
Inchide