Porsche Taycan scrie istorie pe Nurburgring

Autor: Ionuț Vîlciu 10 aug. 2022 Știri auto

Porsche Taycan a stabilit un nou record pe circuitul Nurburgring. Modelul electric al celor de la Porsche a doborât recordul pentru cel mai rapid sedan electric.

Porsche stabilește noi standarde pentru mașinile electrice sport cu patru uși, pe Nürburgring-Nordschleife. În consecință, pilotul de teste Lars Kern a parcurs întregul traseu în șapte minute și 33 de secunde. Timpul pe tur a fost stabilit pe traseul de 20,6 kilometri care este de obicei folosit pentru încercări de record.

Sedanul sport a fost echipat cu noul kit de performanță și controlul dinamic al șasiului Porsche (PDCC). În afară de cușca de protecție și scaunele de curse necesare, era un vehicul de producție complet standard. Cântărea la fel ca mașina de serie. Un notar a fost prezent pentru a verifica noul timp record pe circuitul de 20,8 kilometri din regiunea Eifel din Germania. Reprezentanții TÜV Rheinland au confirmat că mașina care a doborât recordul a fost un model de producție standard.

Porsche Taycan este un vehicul electric redutabil

Kit-ul de performanță include jante de 21 de inci cu anvelope sport Pirelli P Zero Corsa omologate pentru drum. Acestea sunt acum disponibile și pentru Taycan. Compusul anvelopelor este similar cu cel al anvelopelor de curse. Un alt element al kit-ului de performanță este o actualizare software a Porsche 4D Chassis Control, astfel încât să funcționeze în armonie cu anvelopele sport. Sistemul analizează și sincronizează toate sistemele de șasiu ale lui Taycan în timp real.

„În trecut, doar mașinile super sport pursânge intrau în intervalul 7:33. Cu noul kit de performanță am putut să împing și mai tare, iar mașina a fost și mai precisă și mai agilă la pornire”, a declarat Lars Kern.

Kit-ul de performanță este oferit prin Porsche Tequipment. În prezent, este disponibil numai în Germania și numai pentru Taycan Turbo, model 2023. Producția acestor mașini a început la sfârșitul lunii iulie 2022, în timp ce kit-ul de performanță de sine stătător este așteptat să fie disponibil începând cu sfârșitul anului.

Sursa: Porsche

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide