Porsche Taycan stinge lumina la Tesla: Până la 761 CP şi o autonomie de 450 kilometri – Galerie FOTO

Autor: Cristian Agatie 09 sept. 2019 Știri auto

Porsche Taycan dispune de o caroserie de coupé în patru portiere, similară cu a Panamerei, şi propune o calitate ridicată a fabricaţiei şi performanţe sportive fără compromisuri, la nivelul cu care marca Porsche ne-a obişnuit. Primele modele din noua serie sunt Taycan Turbo S şi Taycan Turbo, cu 761 CP, respectiv 680 CP. Variante mai puţin puternice ale acestor automobile cu tracţiune integrală vor urma anul acesta. Primul derivat va fi Taycan Cross Turismo, la sfârşitul anului viitor.

Versiunea emblematică Turbo S a Taycan poate genera un boost de putere de până la 560 kW (761 CP) în combinaţie cu Launch Control, iar Taycan Turbo, până la 500 kW (680 CP). Taycan Turbo S accelerează de la zero la 100 km/h în 2,8 secunde, în timp ce Taycan Turbo sprintează în 3,2 secunde. Turbo S are o autonomie de până la 412 kilometri, iar Turbo, o autonomie de până la 450 de kilometri (conform WLTP pentru fiecare versiune). Viteza maximă a ambelor modele cu tracţiune integrală este de 260 km/h.

Porsche Taycan este primul automobil de serie cu o tensiune a sistemului electric de 800 de volţi, faţă de sistemul obişnuit de 400 de volţi folosit până acum pentru maşinile electrice. Acest lucru permite ca, în doar cinci minute, bateria să poată fi reîncărcată folosind curent continuu dintr-o reţea de încărcare de mare putere, pentru o autonomie de până la 100 de kilometri (conform WLTP). Timpul de încărcare de la 5% până la 80% este de 22,5 minute pentru încărcarea în condiţii ideale, iar puterea maximă de încărcare la o staţie de curent continuu este de 270 kW (cu toate că staţiile cu o astfel de putere urmează încă să fie construite). Capacitatea totală a bateriei ”Performance Battery Plus” este de 93,4 kWh. În cazul încărcării de la o priză de curent alternativ (wallbox, acasă), puterea maximă este de 11 kW.

Porsche Taycan introduce un nou concept de interior în gama Porsche, cu o planşă de bord care integrează două ecrane tactile, toate interfeţele pentru utilizator fiind complet reconcepute pentru Taycan. Numărul de butoane a fost redus semnificativ, funcţiile acestora fiind preluate de interfaţa tactilă sau de sistemul de comenzi vocale. Taycan are două portbagaje: cel din faţă are o capacitate de 81 de litri, iar cel din spate poate transporta 366 de litri de bagaje.

Citeşte şi

Maşină de lux parcată neregulamentar a fost ridicată de poliţişti: „Dacă l-au zgâriat, dă primăria faliment” – FOTO

Cum se făceau testele auto în România înainte de 1989 cu Dacia 1300. VIDEO

Uită de benzină sau motorină. S-a inventat maşina care merge cu apă, oţet şi cola – VIDEO

Ambele versiuni ale lui Taycan sunt motorizate de două motoare electrice sincron cu magnet permanent, câte unul pe fiecare punte. Motorul, transmisia şi invertorul sunt fiecare combinate într-un modul de propulsie compact, cu cea mai mare densitate de putere (kW per litru de spaţiu de stocare) de pe piaţă. Transmisia cu două viteze instalată pe puntea spate este o inovaţie dezvoltată de Porsche. Prima treaptă oferă automobilului mai multă putere la start, în timp ce a doua treaptă, cu un raport de demultiplicare lung, asigură o eficienţă ridicată şi rezerve de putere la fel de ridicate, inclusiv la viteze foarte mari.

Modelele Porsche Taycan pot fi deja comandate în reţeaua Porsche, având preţuri de 157.318 euro (Taycan Turbo) şi, respectiv, 190.860 de euro (Taycan Turbo S), incluzând echipamentele specifice ţării şi TVA.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide