Portbagajele de acoperiş, testate de ADAC. VIDEO

Autor: Iulian Dnistran 03 dec. 2013 Știri auto

Clubul auto german ADAC a testat opt modele de portbagaje pentru acoperiş şi ne arată care sunt cele mai bune.

Nemţii au pus la încercare următoarele modele: Thule Motion 800, Hapro Traxer 6.6, Kamei 510, Neumann XX-Line, Atera Cargo 830, Cartrend Exodus, Rameder Black Line 580 şi ATU Jetbag 70. Cele opt portbagaje sunt vândute în Germania cu preţuri cuprinse între 229 şi 480 de euro, adică undeva la media pieţei.

ADAC a notat, pentru fiecare model în parte, calitatea asamblării (forme ascuţite, etanşeitate, rezistenţa la temperaturi scăzute), uşurinţa în folosire (felul în care se asamblează, riscuri de rănire, riscuri de asamblare incorectă), siguranţa în timpul rulării şi siguranţa în cazul unui accident (simulat la 30 km/h, în care portbagajele nu trebuie să se desprindă de pe suporturi).

Cele mai bune rezultate le-a obţinut modelul Thule 800, care a fost lăudat de ADAC pentru uşurinţa în folosire şi siguranţa în cazul unui accident. De asemenea, manualul de asamblare şi sistemul de prindere cu limitare de cuplu, care elimină aproape în totalitate posibilele erori umane, au primit calificative pozitive.

Locul al doilea a fost ocupat de Hapro Traxer 6.6, care a obţinut note foarte apropiate de cele ale ocupantului locului întâi. Locul trei a fost obţinut de Kamei 510, care a ratat o poziţie mai înaltă în clasament din cauza slăbiciunilor care au apărut în timpul simulării accidentului.

Neumann XX-Line, Atera Cargo, Cartrend Exodus şi Rameder Black Line au primit calificative mediocre, fiindcă unele dintre ele au manuale greu de înţeles sau se asamblează cu dificultate.

Ultimul loc a fost ocupat de portbagajul ATU Jetbag 70. Din cauza proiectării defectuoase, modelul cu pricina se desprinde din elementele de fixare din partea din spate în cazul unui accident la 30 km/h, ceea ce poate duce la rănirea gravă a celorlalţi participanţi la trafic, mai ales dacă este vorba despre un accident produs la viteze mai mari decât în testele de laborator.

Rezultatele complete ale testului, în continuare:

Model

Preţ (euro)

Calificativ final

Calitatea asamblării

Uşurinţa în folosire

Siguranţa la drum

Siguranţa la accident

Pondere

 

 

40%

40%

10%

10%

Thule Motion 800

480

Foarte bun

Bună

Foarte bună

Foarte bună

Foarte bună

Hapro Traxer 6.6

389

Bun

Bună

Bună

Foarte bună

Bună

Kamei 510

419

Bun

Foarte bună

Bună

Foarte bună

Satisfă-cătoare

Nuemann XX-Line

369

Satisfăcător

Bună

Adecvată

Bună

Satisfă-cătoare

Atera Cargo 830

299

Satisfăcător

Bună

Adecvată

Bună

Bună

Cartrend Exodus

229

Satisfăcător

Bună

Adecvată

Foarte bună

Satisfă-cătoare

Rameder Black Line 580

259

Satisfăcător

Satisfă-cătoare

Adecvată

Foarte bună

Satisfă-cătoare

ATU Jetbag 70

329

Adecvată

Foarte bună

Bună

Bună

Adecvată

Lista de calificative: foarte bun, bun, satisfăcător, adecvat, nesatisfăcător.

Video:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide