Posesorii mașinilor Tesla au ajuns ținta unor farse – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 22 iul. 2022 Știri auto

Proprietarii de Tesla au ajuns să fie ținta unor farse. Oameni fac glume pe seama lor, deschizând capacul de la portul de încărcare, cu ajutorul unor mici dispozitive portabile care folosesc unde radio.

Recent, mai multe astfel de evenimente au avut loc. Mai mulți oameni au descoperit cum să deschidă capacele de la porturile de încărcare ale mașinilor Tesla, de la distanță. După cum am văzut și în trecut, nu este atât de greu să fie accesate frecvențele pe care lucrează sistemele mașinilor noi.

VIDEO

https://youtu.be/9rMB6HRhqVE

Prin ce modalitate se fac glume pe seama posesorilor de Tesla?

Dispozitivul folosit de respectivii oameni este capabil să primească și să transmită semnale pe aceleași frecvențe ca și telecomenzile și alte dispozitive cu rază scurtă. Micile dispozitive pot reda semnalul la putere mai mare, permițând deschiderea portului de la câțiva metri distanță și fără a fi în raza vizuală a cuiva.

Farsorii au publicat datele pe internet, astfel că oricine are acces la ele. Odată cu acest fapt, mai multe videoclipuri au fost postate pe rețelele de socializare.

Tesla setează aceste capace să se închidă după maxim două minute, dacă nu sunt folosite. Durata poate varia de la câteva secunde la cele două minute în funcție de anumite circumstanțe. Se ia în calcul dacă proprietarul pleacă de lângă mașină sau dacă încărcătorul a fost deconectat de la vehicul.

Mașinile Tesla nu pot fi folosite drept încărcătoare mobile și nici nu pot fi conectate la alte vehicule electrice pentru a le oferi energie electrică. Pe scurt, nimeni nu poate să fure curent.

Sursa: The Drive

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Short Tesla Videos - YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide