Poţi să fii cool, dar nu poţi să fii la fel de cool ca acest Golf cu motor rotativ

Autor: Andrei Ştirbu 15 iul. 2015 Știri auto

Ţi s-a întâmplat vreodată să ieşi din casă cu gândul să cumperi lapte şi să te întorci, câteva luni mai încolo, cu un coş plin de cumpărături şi un robot de bucătărie? Cam aşa păţit şi Pipey McGraw, care a găsit în 2012 un Golf vechi şi, doi ani mai târziu, conduce un fel de hot rod european, cu motor asiatic. Noi o să-l numim cel mai cool Golf pe care l-am văzut vreodată.

Pipey n-a vrut decât să se distreze un pic cu un Golf vechi, căruia i-a luat caroseria şi a montat-o pe platforma unui Volkswagen Beetle paraginit. După ce s-a amuzat un pic de rezultat, şi-a dat seama că acest proiect are mari posibilităţi de exploatare şi că nici măcar nu e o idee atât de proastă.

Iniţial, i-a coborât caroseria cu aproape zece centimetri, apoi i-a restaurat caroseria, păstrându-i „cicatricile”, pe care le consideră determinante în definirea caracterului unei maşini. Apoi şi-a dat seama că i-ar plăcea să aibă mai multă putere pentru rat-rodul lui european, pe care doar jantele de 16 inci îl despart cu greu de pământ.

A găsit un motor rotativ, de 1,3 litri, de la un RX-7, pe care l-a acomodat – cu ajutorul unor prieteni mecanici – în habitaclul Golfului şi l-a cuplat unei transmisii de Transporter 2. Şi, pentru un plus de practicitate, i-a montat un sistem de suspensii hidraulice.

Rezultatul? Un Golf / Beetle / Transporter / RX-7, cu 250 de cai-putere la volantă şi 271 de Newtoni-metru. Un rezultat admirabil al pasiunii pentru mecanică. Cât de cool e asta?

Citeşte povestea relatată armonios de către Peter Kelly

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide