Povestea lui Midnight Ghost, o maşină mult prea frumoasă pentru a rezista anilor 1930 – FOTO

Autor: Marius Vișan 02 feb. 2016 Știri auto

 

 

Povestea superbei maşini Midnight Ghost este legată de Gui De Larouche, un magnat francez din industria cosmeticelor, care a avut în viaţa sa două mari iubiri: maşinile şi femeile frumoase. Îndrăgostindu-se la un moment de o femeie pe nume Simone a vrut să-i facă acesteia un cadou pe măsuria admiraţiei pe care i-o purta. Interesanta poveste a fost relatată de site-ul Firsttoknow.com.

De La Rouche a fost determinat să-i ofere acestei femei ceva ce nici o altă femeie nu a posedat, iar în acelaşi timp exlusivistul cadou îi permitea să-şi exploreze dragostea pentru autoturisme fine. Astfel a apelat la serviciile designer-ului Emmett-Armand, de la celebra marcă Duesenberg, pentru a-şi duce la îndeplinire visul.

În 1937, Duesenberg, compania care producea autovehicule de lux, şi-a încetat activitatea din cauza unor probleme financiare. Tocmai în acest context a apărut De La Rouche, cu viziunea sa despre maşina ideală. El avea să comande cel mai frumoas Duesenberg. Între 1937 şi 1940 maşina „Ghost Duesenberg Coupé Simone Midnight” a fost proiectată şi fabricată. Avea să fie vopsită într-o schemă de nuanţe de gri, apropiinduse astfel de sensul numelui pe care i l-a dat – Midnight Ghost (expresie care poate fi tradusă „o fantomă în noapte”).

Mai multe imagini găseşti în galeria foto

În cele din urmă maşina a fost livrată, iar De La Rouche a făcut o plimbare cu ea. A apăsat pe pedală de acceleraţie până la 100 de kilometri pe oră, maşina s-a comportat excelent aşa că a simţit nevoie să mai apese pe acceleraţie până când kilometrajul a arătat 200 de kilometri pe oră. La această viteză a făcut o mişcare greşită, a pierdut controlul volanului, a derapat şi s-a rotit pe şosea, incident de pe urma căruia s-a ales doar cu o sperietură zdravănă. 

Totuşi, ceva nu i-a plăcut la acest Duesenberg, a găsit că nu este potrivită culoarea, aşa că i-a dat-o înapoi lui Emmet, care a vopsit maşina într-o nuanţă lila, foarte potrivită pentru o femeie.

În acea perioadă naziştii au cucerit Franţa, iar majoritatea maşinilor de lux au fost ascunse. După terminarea celui de-al Doilea Război Mondial cei care ştiau de existenţa lui Midnight Ghost l-au căutat pe la toate cimitirele de maşini dar nu l-au găsit. 

Un lucru ciudat este că exclusivista maşina nu a apucat să-şi îndeplinească adevăratul scop. Nu se ştie dacă acest lucru s-a întâmplat din cauza războiului sau au apărut unele neînţelegerile între De La Rouche şi Simone. Totuşi mai este ciudat şi că o astfel de maşină a dispărut fără ca să nu mai se ştie nimic despre ea. Arăta atât de bine încât este imposibil să zacă undeva fără ca nimeni să nu o remarce. Cel mai probabil a fost aruncată în aer de nazişti. 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide