Povestea Pirelli şi a celor 147 de ani de activitate în cinci episoade ale unui roman grafic digital

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri
Povestea Pirelli şi a celor 147 de ani de activitate în cinci episoade ale unui roman grafic digital

Povestea Pirelli şi a celor 147 de ani de activitate este relatată într-un roman grafic digital. Cele cinci episoade ale „Pirelli an Italian in the world” reprezintă un “profil de companie” 4.0, pe care Pirelli îl va prezenta pe o platformă dedicată, pe site-ul pirelli.com.

Formatul foloseşte stiluri şi tehnici care includ ilustraţii, imagini de arhivă şi design grafic animat, oferindu-le spectatorilor posibilitatea de a accesa conţinut suplimentar în timpul vizionării: https://corporate.pirelli.com/corporate/en-ww/pirelli-history?_ga=2.134924408.802562478.1555494917-2133578108.1525421839

Proiectul are la bază reconstituiri istorice din cartea „Pirelli. Inovaţie şi pasiune”, a profesorului Carlo Bellavite Pellegrini, publicată de Il Mulino. 

În primul episod, The Future’s Rubber, Giovanni Battista Pirelli, fondatorul companiei, priveşte pe fereastra din fabrica din Sevesetto şi se întreabă ce conduce o mulţime la rebeliune, în mai 1898, în vreme ce un grup furios se deplasează pe străzile din Milano. Aceste gânduri şi reflecţii inspiră istoria companiei, iar în cel de-al doilea episod, desfăşurat în anii 1930, îl vedem pe fiul său, Alberto, moştenind averea antreprenorială şi culturală a tatălui său.

Cinci episoade, prezentate într-un limbaj inovator, în care este descrisă creşterea industrială a companiei Pirelli, strâns legată de structura economiei şi a societăţii, anii provocatori, schimbările şi obiectivele obţinute.

 Marius Vişan
Marius Vişan
Marius Vişan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2009, când a început cursurile Facultăţii de Jurnalism. Contactul cu maşinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obţinerea permisului auto, iar pasiunea a culminat în anul ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide