Poze spion cu viitoarea generație de Dacia Duster. Noul model apare la final de 2023

Autor: Ionuț Vîlciu 31 mart. 2023 Știri auto

Primele imagini spion cu Dacia Duster au ajuns pe internet. Noua generație este testată de producător înainte de debutul oficial.

Cea de a treia generație a îndrăgitului SUV românesc ar trebui să fie prezentată la sfârșitul acestui an. Știm deja că noua generație de Dacia Duster va fi produsă în România, la uzina de la Mioveni, alături de viitorul SUV Bigster, care urmează să fie dezvăluit în forma sa finală în 2025.

Conform AutoEvolution, noul SUV a fost zărit undeva în Spania și arată cu siguranță mai modern în comparație cu actuala generație de Duster, care se află pe piață deja de șase ani. Noul Duster are un design proaspăt, ba chiar am putea spune că arată ca o versiune mai mică a conceptului Bigster, model care va intra în producția de serie începând cu 2025.

Chiar dacă mașina este puternic camuflată, putem distinge forma generală a caroseriei. Noul Duster are linii mult mai drepte și o formă ceva mai pătrățoasă în comparație cu cea de a doua generație.

Noua Dacia Duster a fost surprinsă în teste

Partea frontală înglobează acum faruri mai subțiri cu DRL-uri integrate, iar blocurile optice flanchează grila care va fi decorată de sigla nouă a brandului românesc. Bara frontală are orificii sub faruri și o gură centrală de admisie de mari dimensiuni.

În partea din spate, noul Duster are stopuri noi, suportul pentru număr a rămas montat pe hayon, dar bara de protecție are un aspect ceva mai curat. Deasupra putem vedea și niște șine foarte proeminente, gată să fie încărcate cu bagaje pentru concedii.

Noua Dacia Duster ar fi construită pe platforma CMF-B de la Renault. Este o platformă pe care deja se construiește Captur și fratele geamăn al acestuia, Mitsubishi ASX, dar și a cincea generație de Clio. Adoptarea acestei noi platforme ar putea să îi ofere noului model compatibilitatea cu o serie generoasă de grupuri motopropulsoare ale alianței Renault-Nissan.

Pozele spion cu noul DUSTER pot fi văzute aici.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide