Poziţia comună a Uber şi Taxify referitoare la proiectul de OUG pentru modificarea legii taximetriei

Autor: ProMotor 07 mart. 2019 Știri auto
Poziţia comună a Uber şi Taxify referitoare la proiectul de OUG pentru modificarea legii taximetriei

Companiile UBER şi Taxify au emis o poziţie comună referitoare la proiectul de OUG pentru modificarea legii taximetriei.

Proiectul de OUG stabileşte că aplicatiile mobile pentru comenzi de taxi pot fi folosite doar de către un dispecerat taxi, iar serviciile de transport fără autorizaţie taxi vor putea fi sancţionate la prima abatere, eliminându-se din lege sintagma “în mod repetat”.

Totodată, taxiurile nu vor putea transporta persoane în interiorul unei localităţi, alta decât localitatea de autorizare.

Mai jos este comunicatul celor două companii:

Apreciem deschiderea Guvernului la dialog şi îi asigurăm de cooperarea noastră deplină pentru modernizarea legislaţiei de transport, în linie cu recomandările Comisiei Europene, conform căreia aceste servicii noi trebuie reglementate şi nu interzise.

Până când vom avea şi în România un cadru de reglementare pentru noile servicii de transport alternativ, cadru similar altor ţări membre UE, solicităm membrilor Guvernului să amâne o potenţială Ordonanţa de Urgenţă, în numele celor peste 2 milioane de utilizatori şi a zecilor de mii de şoferi care folosesc platformele noastre pentru a-şi câştiga existenţa.

Peste 2 milioane de oameni din România folosesc în mod activ Uber, Taxify sau alte aplicaţii similare. 1 din 10 români folosesc şi apreciază aceste servicii pentru că sunt accesibile, sigure, de calitate şi de încredere. Conform unui studiu IRES, 7 din 10 tineri văd aplicaţiile noastre ca pe o alternativă la maşina personală, în timp ce  9 din 10 îşi doresc ca autorităţile să încurajeze dezvoltarea acestui tip de servicii alternative şi să nu le limiteze. 

Până acum, această nouă industrie a serviciilor alternative de transport a contribuit cu zeci de milioane de Euro la economia locală, în doar câţiva ani. În acelaşi timp, am contribuit la crearea şi menţinerea a zeci de mii de locuri de munca care aduc noi taxe la bugetele publice. Potenţialul este unul considerabil, iar angajamentul nostru comun este să investim în continuare în dezvoltarea acestei industrii în România. Ne dorim să lucrăm cu autorităţile pentru a ajuta la eficientizarea transportului urban, reducerea poluării şi rezolvarea crizei parcărilor din marile oraşe.

Împărtăşim părerea industriei de taxi că este nevoie de o actualizare a cadrului legislativ, însă credem că aceste schimbări trebuie să favorizeze dezvoltarea industriei de mobilitate.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide