De ce preferă românii mașinile second hand aduse din Germania

Autor: Marius Vișan 15 nov. 2021 Știri auto

Mașinile second hand din Germania formează de departe categoria cea mai populară din rândul preferințelor clienților români.

Motivele sunt destul de clare: vârsta, istoricul precum și condiția autoturismelor. Toate aceste beneficii vin la pachet cu prețuri mai mult decât atrăgătoare pentru români. De asemenea, infrastructura rutieră a nemților asigură o stare mai bună a autoturismelor rulate, atât tehnică cât și estetică.

Cele mai populare platforme, care au și versiune în limba română, sunt Mobile.de și AutoScout24. Dacă ai găsit mașina potrivită, dar nu ești dispus să mergi după cea până în Germania, trebuie să știi că există firme specializate care aduc mașini la comandă. Aceste firme se ocupă și de transport, iar unele chiar și de documentație sau informații despre finanțare.

Câteva sfaturi pentru cei care vor o mașină rulată, adusă din Germania

Caută o mașină cât mai nouă și care respectă cel puțin normele de emisii Euro 5, adică mașini fabricate în 2009-2010. Ar fi bine să ai în vedere o mașină care să nu aibă la bord mai mult de 100.000 de kilometri.

Nu sunt recomandate mașinile cu prețul cel mai mic, acestea ar putea avea kilometrajul măsluit. Prețul mic poate fi un indicator în acest sens, dar poate ascunde și alte probleme mai grave.

Primăvara și toamna sunt cele mai bune perioade pentru achiziționarea unui autoturism second-hand. S-a constatat că în aceste sezoane sunt postate cele mai multe anunțuri. Tot primăvara și toamna au fost întâlnite prețurile cele mai bune la mașini rulate.

Verificarea istoricului mașinii este foarte importantă, iar pentru asta există site-uri specializate care îl ajută pe potențialul client să afle cât mai multe detalii despre mașina pe care vrea să o cumpere. Cel mai important, viitorul client poate afla dacă vehiculul a fost implicat într-un accident.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide