Pregătește sau nu Primăria Capitalei o taxa pentru mașinile poluante

Autor: Marius Vișan 07 iun. 2022 Știri auto
Pregătește sau nu Primăria Capitalei o taxa pentru mașinile poluante

Primăria Capitalei a precizat, marți, pe Facebook, că Nicușor Dan nu susține introducerea unor taxe de poluare.

Precizarea vine în contextul în care mai multe publicații au scris că un proiect de hotărâre de consiliu prevede plata de anul viitor a unor taxe, în funcție de tipul autoturismului şi de cantitatea de noxe emise.

”Având în vedere informațiile apărute în presă potrivit cărora Primarul General, Nicușor Dan, dorește să introducă o așa-zisă taxă de poluare care trebuie plătită de șoferii care circulă prin centrul Bucureștiului, Primăria Capitalei anunță că: «Primarul General nu a inițiat și nu susține un astfel de proiect»“, este mesajul postat pe Facebook de Primăria Municipiului București.

Declarația vine după ce au apărut zvonuri despre un proiect care ar obliga șoferii celor mai poluante mașini să plătească 20 de lei pe zi, pentru a circula prin oraș, informează Adevărul.ro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Primăria Municipiului Bucureşti / Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide