Premieră: amenzi pentru gropi în carosabil și lucrări nesemnalizate – Galerie FOTO

Autor: ProMotor 20 feb. 2020 Știri auto

Într-o acțiune pe care ne-o dorim o obișnuință, polițiștii din Capitală au aplicat amenzi pentru gropi în carosabil și lucrări nesemnalizate. Polițiștii au verificat lucrările care afectează drumurile public, precum și respectarea obligațiilor legale de către administratorul drumului public în ceea ce privește starea carosabilului.

Intră în Galeria FOTO

Acțiunea a avut loc miercuri, 19 februarie. În cadrul acesteia, polițiștii Brigăzii Rutiere au verificat 38 de artere de circulație din Capitală, în acest context fiind aplicate 19 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 58.800 lei.

Dintre acestea, 10 sancțiuni au fost aplicate unor societăți de construcții pentru crearea de restricții în zona drumului public fără a avea avizul Poliției Rutiere, pentru nerespectarea condițiilor impuse în aviz, cât și pentru lipsa semnalizării rutiere temporare. Un exemplu în acest sens este bulevardul Theodor Pallady, unde în urma verificărilor polițiștilor s-a constatat faptul că o societate comercială executa o lucrare care afecta partea carosabilă, fără a avea o semnalizare rutieră temporară corespunzătoare. În acest caz, Brigada Rutieră a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 5.800 de lei.

Alte trei sancțiuni au fost aplicate administratorului drumului public pentru nerespectarea obligației de a asigura starea de viabilitate a părții carosabile. Este vorba, spre exemplu, de șoseaua Gării Cățelu, al cărei carosabil este acoperit de gropi care pun în pericol siguranța circulației. În acest caz, Brigada Rutieră a sancționat contravențional administratorul drumului public cu o amendă în valoare de 3.045 de lei. Este, practic, unul dintre foarte puținele cazuri consemnate în care polițiștii chiar amendează administratorii drumurilor publice din cauza stării proaste a carosabilului.

În cazul a trei societăți comerciale, au fost aplicate sancțiuni pentru neîndeplinirea obligației lucrătorului de a purta vestă reflectorizantă, iar alte trei sancțiuni au fost aplicate pentru diverse abateri prevăzute de legislația rutieră.

În cursul anului 2019 au fost aplicate 71 de sancțiuni contravenționale atât administratorului drumului public, cât și societăților care execută lucrări în partea carosabilă, majoritatea fiind aplicate pentru semnalizare rutieră temporară necorespunzătoare, cât și pentru neasigurarea stării de viabilitate a părții carosabile.

Astfel de activități sunt organizate permanent pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide