Premieră în industria auto la BMW Group – Măsurători cu raze X pentru analiza maşinilor – VIDEO

Autor: ProMotor acum 4 ani Știri auto

Premieră în industria auto la BMW. Germanii introduc tomografia computerizată în dezvoltarea, producţia şi analiza prototipurilor. Astfel, întreaga gamă de automobile, de la MINI la Rolls-Royce, este controlată din punct de vedere al calităţii încă din fazele iniţiale de dezvoltare.

Patru roboţi se mişcă în jurul prototipului şi scanează imagini în secţiune transversală. Ulterior, acestea sunt utilizate pentru analize detaliate ale inovaţiilor, materialelor noi şi tehnologiilor de prindere.

Lucrând în tandem, ei emit raze X şi către omologii lor. Datele pe care le adună sunt reunite ulterior într-un program de computer care calculează o imagine tridimensională multistratificată. Aceasta formează baza unei analize detaliate a funcţionării interne a automobilului, oferind informaţii despre obiecte de până la 100 de micrometri – aproximativ grosimea firului de păr uman.

Acest grad de detaliu este necesar pentru o serie de motive, de exemplu pentru a verifica conexiunile prin sudură şi şuruburi sau pentru a verifica starea caroseriei înainte şi după vopsire, unde temperaturile extreme pot afecta legăturile adezive. 

Noul sistem de raze X se află la uzina-pilot a BMW Group din München.

 
Comentarii
Inchide