Premieră în industria auto – personalizare cu printare 3D – VIDEO

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Individualizarea emblematică MINI atinge un nou nivel. Producătorul britanic de automobile premium utilizează MINI Yours Customised pentru a oferi clienţilor săi posibilitatea de a crea elemente de design. Pachetul inovator va deveni disponibil în cursul anului 2018 pentru mai multe modele MINI din Europa şi alte pieţe majore. Gama de produse MINI Yours Customised va include conturul semnalizatorului cunoscut, decoraţiuni interioare pentru partea pasagerului, praguri cu LED pentru uşi şi proiectoare LED pentru uşi.

Clienţii pot selecta, proiecta şi comanda piese de personalizare disponibile în gama de produse MINI Yours Customised la noul magazin online, dezvoltat special pentru noul pachet. Ulterior, produsele personalizate vor fi fabricate folosind proceduri de producţie inovatoare, cum ar fi imprimarea 3D şi inscripţia cu laser. Produsele create individual vor fi livrate în doar câteva săptămâni. Clientul poate face acest lucru după achiziţionarea automobilului. Componentele au fost proiectate astfel încât să poată fi integrate în automobil de către client sau de partenerul de service MINI.

Personalizarea a fost întotdeauna foarte apreciată în comunitatea internaţională MINI. Gama foarte bogată de echipamente şi a accesoriilor originale MINI oferă deja clienţilor oportunităţi unice de personalizare. Acum, pentru prima dată în industria auto, personalizarea include o interacţiune creativă între producător şi client. Clienţii MINI pot face o selecţie între diferite culori, modele, finisaje de suprafaţă şi pictograme atunci când proiectează produsele MINI Yours Customised. De asemenea, ei pot integra propriile texte sau semnătura în design. Această libertate de exprimare unică permite clienţilor să-şi transforme MINI-ul într-un unicat, definit de stilul personal şi creativitatea proprie. De asemenea, clienţii îşi pot modifica designul în orice moment pentru a se potrivi cu noi concepte şi idei, comandând noi componente personalizate.

MINI se angajează în procesul de digitalizare şi procedurile de producţie inovatoare pentru realizarea dorinţelor individuale ale clienţilor. Alături de magazinul online global, a fost instalat un nou lanţ de distribuţie pentru vânzările directe către client. În mod similar, procedura de tipărire 3D a fost adaptată special la producţia de produse individuale în număr mare pentru pachetul MINI Yours Customised.

Configurarea se realizează într-un magazin online dedicat noii game de produse. Uşor de utilizat şi flexibil, Configuratorul integrat este elementul inovator al magazinului online. Are un design, o structură şi o programare complet noi. Designurile selectate şi salvate de către client vor fi transferate în format digital către unitatea de producţie corespunzătoare după încheierea procesului de comandă, iar datele vor fi utilizate acolo direct în sistemul de producţie corespunzător pentru fabricarea produselor unice. De exemplu, imprimanta 3D controlată digital va primi instrucţiuni pe baza datelor create pe parcursul configurării, pentru a produce decoraţiuni exact în forma creată de client. Toate produsele MINI Your Customised vor fi fabricate la uzinele de producţie din Germania.

Imprimantele 3D folosite în acest proces sunt facilităţi de producţie profesionale foarte bine configurate în acest scop de către BMW Group prin parteneriate strategice cu companiile Hewlett-Packard Inc., Carbon Inc. şi EOS GmbH. Este pentru prima dată când acestea au fost în măsură să furnizeze calităţile foarte înalte ale plasticului selectat pentru programul MINI Yours Customised. Inscripţia computerizată cu laser pentru producerea pragului de uşă cu designul specific clientului a fost proiectată special pentru a se potrivi cu specificaţiile MINI stricte în ceea ce priveşte calitatea produsului. Drept urmare, toate produsele MINI Yours Customised sunt conforme cu aceleaşi standarde ridicate de formă, funcţionalitate şi siguranţă ca şi componentele furnizate de fabrică în gama de accesorii MINI originale.

Clienţii pot alege dintr-o gamă variată de culori, modele şi pictograme pentru designul pragurilor iluminate ale uşilor şi al proiectoarelor cu LED pentru uşi. Aceste caracteristici de design pot fi completate de un text care poate fi formulat liber într-un spaţiu dedicat.

Conturul semnalizatoarelor cunoscute sub numele de semnalizări laterale sunt fabricate într-o procedură 3D, după care sunt vopsite în nuanţa de culori dorită de client – Aspen White mat, Chili Red mat, Jet Black mat, Melting Silver mat sau White Silver mat. De asemenea, este disponibilă o varietate de finisaje de suprafaţă şi modele pentru configuraţia individuală. Fiecare dintre aceste opţiuni este scalabilă. Pictograme din patru universuri de design şi un câmp pentru texte formulate liber completează opţiunile pentru designul individual. De asemenea, este posibilă crearea de modele diferite pentru partea stângă şi cea dreaptă ale automobilului – de exemplu, numele conducătorului şi al pasagerului.

Semnalizatoarele laterale din programul MINI Yours Customised sunt livrate fiecare în două părţi, în combinaţie cu semnalizatoarele albe. Acestea sunt disponibile pentru modelele MINI Hatch cu trei uşi, MINI Hatch cu cinci uşi şi MINI Cabriolet, din actuala generaţie de modele. Mecanismul de prindere premite ca acestea să fie schimbate în câţiva paşi simpli, astfel încât să poată fi modificate în funcţie de dorinţele utilizatorilor.

 Comentarii
Inchide