Premieră la Pebble Beach: Aston Martin a prezentat noul V12 Vantage Roadster

Autor: Adrian Somai 27 aug. 2022 Știri auto

Aston Martin a prezentat în cadrul ediției din acest an a Concursului de Eleganță de la Pebble Beach noul V12 Vantage Roadster, un model ce se dorește a fi noul etalon al gamei de modele Vantage. Vorbim despre o ediție limitată de numai 249 de exemplare, toate fiind deja vândute înainte de lansare. Livrările vor debuta abia spre sfârșitul acestui an.

Din punct de vedere al înfățișării exterioare, noul V12 Vantage Roadster se poate mândri cu un nou design widebody care aduce un pachet aerodinamic format dintr-o grilă frontală cu 25% mai mare, un splitter frontal dispus pe toată lățimea, praguri laterale noi realizate din fibră de carbon, un difuzor posterior de dimensiuni generoase. Opțional, clienții au putut opta și pentru un eleron. Automobilul are acum o lățime mai mare cu 40 mm pentru a putea fi echipat cu un șasiu conceput special pentru el.

Bolidul este echipat cu un set de jante cu dimensiuni de 21 de inci, ce pot fi vopsite în două culori: negru satinat, respectiv negru satinat cu diamant. Aston Martin oferă însă și niște jante realizate dintr-un material mai ușor, care scade masa totală a automobilului cu 8 killograme. De asemenea, mai trebuie spus că noul V12 Vantage Roadster este echipat cu niște anvelope Michelin Pilot 4S.

Viteza maximă poate ajunge la 321 km/h

Lucrurile devin însă cu adevărat interesante atunci când ne îndreptăm atenția către ceea ce se găsește sub capota bolidului. Constructorul britanic a echipat noul V12 Vantage Roadster cu o unitate V12 twin-turbo cu capacitate de 5.2 litri, capabilă să dezvolte 700 de cai putere și un cuplu maxim de 753 Nm. Resursele sunt transmise prin intermediul unei cutii de viteze automate cu opt trepte. Tot la capitolul tehnic mai trebuie să adaugăm și faptul că bolidul este echipat cu un diferențial cu alunecare limitată.

În aceste condiții tehnice, cifrele de performanță ale noului Aston Martin V12 Vantage Roadster sunt impresionante. Mai exact, bolidul poate accelera de la 0 la 100 km/h în aproximativ 3.5 secunde, în timp ce viteza maximă ajunge la 321 km/h.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Aston Martin


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide