Premiera mondială a noului Actros. Mercedes-Benz introduce conducerea semi-autonomă în producţia de serie – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

Premiera mondială a noului Actros, în Berlin. Cu acest model, Mercedes-Benz Trucks introduce conducerea semi-autonomă în producţia de serie: noul Active Drive Assist poate frâna, accelera şi vira. Sistemul oferă conducere semi-autonomă pentru toate intervalele de viteză.

Consumul de carburant pentru noul Actros a fost din nou redus, în comparaţie cu modelele anterioare, şi astfel poate fi posibilă o economie de carburant de până la 3% pe autostrăzi şi până la 5% pe drumuri rurale. Datorită MirrorCam şi a noilor paravânturi, au fost implementate numeroase îmbunătăţiri din punct de vedere aerodinamic. Oglinzile principale şi cele cu unghi larg au fost înlocuite pe noul Actros cu MirrorCam, ce face parte din dotările standard. 

Active Brake Assist 5 oferă şoferului suport în eventualitatea unei coliziuni faţă-spate sau a unei coliziuni cu o persoană care traversează prin faţa autovehiculului, se îndreaptă spre acesta sau este pe aceeaşi bandă. Dacă este nevoie, sistemul Active Brake Assist 5 poate iniţia automat frânarea maximă pentru a opri. În momentul de faţă, Active Brake Assist 5 funcţionează cu ajutorul unui sistem de radar şi camere. Astfel, sistemul poate monitoriza spaţiul din faţa autovehiculului mult mai uşor şi poate reacţiona mai eficient.

Toate sistemele de asistenţă pentru autovehiculele Mercedes-Benz funcţionează tot timpul la capacitate maximă. Şoferului îi revine responsabilitatea cu privire la monitorizarea condiţiilor de trafic şi drum. 

Cu noul Actros, cu un Multimedia Cockpit complet actualizat, şoferii dispun de uşurinţă în utilizare şi confort la citirea afişajelor. Două ecrane interactive reprezintă sursa centrală de informaţii din cadrul cockpit-ului digital din viitor. Aici pot fi vizualizate sistemele de asistenţă, precum şi toate informaţiile relevante pentru conducătorul auto.


 Comentarii
Inchide