Premierul Ludovic Orban a efectuat o vizită la uzina Dacia. Cum s-a făcut proiectarea noilor modele Logan şi Sandero?

Autor: ProMotor 21 oct. 2020 Știri auto

Premierul Ludovic Orban a efectuat azi, 21 octombrie, o vizită la uzina Dacia, din Mioveni, unde a fost întâmpinat de directorul general al Automobile Dacia.

Premierului i-au fost prezentate noile modele Dacia – Logan şi Sandero – dar şi rezultatele spectaculoase ale companiei din ultima perioadă. Astfel, în septembrie, Dacia a înregistrat prima creştere a producţiei de anul acesta, cu 23% mai mult faţă de perioada similară din 2019. Acest lucru a fost posibil în condiţiile în care Dacia a revenit la un ritm de lucru de 1.300 de maşini pe zi.

Proiectarea noile modele Dacia – Logan şi Sandero s-a făcut prin telemuncă

„Am ținut să fiu prezent la prezentarea acestor noi modele extrem de interesante, noul Logan și noul Sandero, care sunt rodul proiectanților din România. Proiectarea acestor noi modele s-a făcut, în cea mai mare parte, prin telemuncă, ceea ce este o noutate absolută.

Guvernul a adoptat o serie de măsuri care au venit în sprijinul producţiei de autoturisme, de vehicule, de la măsurile active de tip şomaj tehnic, program felexibil de muncă, până la măsuri de stimulare a achiziţiei de automobile, precum Programul „Rabla” şi „Rabla Plus”.

De asemenea, am adoptat şi o schemă de ajutor de stat pentru credite pentru capital de lucru şi credite de investiţii pentru marile companii. Suntem într-un dialog permanent cu Dacia-Renault şi cu Ford privitor la măsurile de sprijin pe care le putem adopta, astfel încât să susţinem acest sector vital al economiei româneşti”, a declarat premierul Orban.

VIDEO

Producția de mașini în România în septembrie 2020

În septembrie 2020, au fost produse în România un număr de 57.846 autoturisme, o creștere de +55.7% față de perioada similară din 2019 respectiv 37.153 unități. Dintre acestea 36.416 unități au fost produse în uzina Dacia de la Mioveni.

Pe primele 9 luni din 2020, producția totală de autoturisme în România se ridică la 304.875 unități, în scădere cu – 14.07% față de perioada similară din 2019, respectiv 354.812 unități, informează Acarom.ro.

Pe modele, producția de autoturisme în primele nouă luni ale anului 2020 se prezintă astfel:

-Dacia Duster – 129.583 unități
-Dacia Logan – 27.222 unități
-Dacia Sandero – 17.843 unități
-Dacia Logan MCV – 7.321 unități

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Guvernul României / Facebook



Comentarii
Inchide