Presa auto din Rusia se plânge că Dacia Duster este vândută cu „prețuri exorbitante”

Autor: Ionuț Vîlciu 01 nov. 2022 Știri auto

Presa locală din Rusia are câteva nemulțumiri legate de Dacia Duster. Rușii au expus motivele care îi nemulțumesc.

Dacia Duster este un SUV care se bucură de o mare popularitate în toată Europa. SUV-ul românesc este un model accesibil, practic, care oferă dotările necesare cumpărătorilor. Nu este o mașină cu pretenții, niciodată nu a fost și nici nu își dorește să fie. În schimb, și-a câștigat clienții prin versatilitatea de care dă dovadă și prețurile competitive.

Există și o versiune vândută sub denumirea de Renault Duster, care este comercializată și în Rusia. Această mașină se vindea în Rusia, dar Renault s-a retras de pe piața auto rusă, fapt care a rezultat în oprirea producției locale. Un site auto din Rusia spune că Duster a ajuns să se vândă cu niște „prețuri exorbitante”.

Dacia Duster nu mai este atât de accesibilă în Rusia

„La momentul celei de a doua generații pe piața rusă, în vara anului 2021, o astfel de mașină costa 1,35 milioane de ruble (circa 20.000 de euro). De când Renault a părăsit Rusia, în primăvara lui 2022, prețurile au crescut, iar acum dealerii vând mașini la prețuri exorbitante și cer pentru un crossover între 2,6 milioane și trei milioane de ruble (aproximativ 49.000 de euro)”, spune Motor.ru.

Jurnaliștii ruși mai scriu că, în comparație cu Duster, ultimul model al autoturismului Chevrolet Tracker, care a fost recent lansat pe piață, este mult mai ieftin. Ei spun că acesta are un preț de pornire de circa 1,6 milioane de ruble, aproximativ 26.000 de euro.

De asemenea, se pare că aceeași situație este și în cazul mașinilor Toyota. Dat fiind faptul că Toyota, la fel ca mulți alți producători, s-a retras de piața din Rusia, mașinile lor nu mai sunt produse la uzina din Sankt Petersburg.

Dealerii ruși au început să perceapă o „taxă suplimentară” pentru modelele Toyota Camry și RAV4. Conform jurnaliștilor ruși, aceasta se ridică la sume cuprinse între 700.000 și 1.000.000 de ruble. Astfel, aceste modele au ajuns să coste între 3,2 și 3,5 milioane de ruble.

Sursa: Motor.ru

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide