Presa britanică: Jeremy Clarkson va fi concediat astăzi din funcţia de prezentator Top Gear

Autor: Adrian Mihălţianu 25 mart. 2015 Știri auto

Jeremy Clarkson, prezentatorul Top Gear acuzat că a lovit un producător al emisiunii, va fi demis astăzi din funcţie, scrie The Telegraph.

Potrivit sursei, investigaţia internă pornită de BBC s-a încheiat, iar rezultatul este că prezentatorul în vârstă de 54 de ani l-a „abuzat verbal” pe producătorul Oisin Tymon vreme de aproximativ 20 de minute, după care l-a „atacat fizic” pentru cel puţin 30 de secunde.

Clarkson şi-a început cariera la Top Gear în 1988

Lord Hall, directorul general al BBC, este aşteptat să dea astăzi o declaraţie în care îi va mulţumi lui Clarkson pentru munca pe care a făcut-o pentru Top Gear de-a lungul anilor, dar, în acelaşi timp, va spune că un astfel de comportament nu poate fi acceptat la instituţia de presă pe care o conduce.

Îţi reamintim că Jeremy Clarkson a fost suspendat de BBC în 10 martie 2015, iar difuzarea emisiunii Top Gear a fost pusă pe pauză, după ce au apărut informaţii conform cărora prezentatorul britanic l-ar fi lovit pe unul dintre producători în faţă. La doar câteva zile după această decizie, Clarkson a dat indicii că ar vrea să plece de la BBC, în condiţiile în care contractul său se încheie la sfârşitul lui martie.

Potrivit The Telegraph, oficialii BBC ar vrea să îl aducă pe Chris Evans în poziţia de prezentator Top Gear, însă nu se ştie dacă Richard Hammond şi James May, cei doi colegi de platou ai lui Clarkson, vor fi de acord cu această schimbare. De altfel, şi contractele celor doi vor expira tot la sfârşitul lunii.

În urmă cu câteva zile, spectacolele Top Gear Live programate pentru luna martie au fost anulate

Totodată, există informaţii care spun că Jeremy Clarkson ar urma să semneze o înţelegere cu compania americană Netflix pentru o emisiune online.

Top Gear există din anul 1977, dar a fost relansată în formatul actual în anul 2002. Emisiunea este difuzată (sau cel puţin era difuzată) în peste 170 de ţări, inclusiv România, şi aduce profituri de care depăşesc 68 de milioane de euro pe an. În tot acest timp, Clarkson şi-a pus lumea în cap de mai multe ori, însă niciodată nu s-a ajuns până la decizia de concediere.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide