Cât va costa o călătorie cu trenul de la Gara de Nord la Aeroport?

Autor: ProMotor 09 dec. 2020 Știri auto

În luna septembrie 2020 a intrat în faza de testare legătura feroviară între Aeroportul International Henri Coandă și Gara de Nord. Este primul tronson de linie de cale ferată construit în România de la zero după 1989.

Acum, în decembrie, aflăm și cât va costa un bilet de tren pe această linie. Conform Adevarul.ro, prețul biletului va porni de la 7 lei, pe sensul de mers. Cursele vor începe la intrarea în vigoare a noului Mers al Trenurilor, valabil începând cu data de 13 decembrie.

Prețul unui bilet Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă pornește de la 7 lei

Trei companii vor asigura transportul de călători între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Acestea sunt CFR Călători, Regio Călători şi Transferoviar Călători. Primele informaţii arată că preţul biletelor va începe de la 7 lei pe sens. De exemplu, un bilet la Transferoviar în data de 16 decembrie, cu plecare din Gara de Nord la ora 10:30, costă 7 lei, potrivit Mersului Trenurilor.

În schimb, un bilet la CFR Călători în data de 16 decembrie, cu plecare din Gara de Nord la ora 09:10, costă 11,7 lei, potrivit Mersului Trenurilor.

Preţurile Regio Călători nu au fost încă afişate. Dacă ar fi comparăm cu prețul biletului de autobuz (care costă 3,5 lei) constatăm că este jumătate din preţul unui bilet de tren.

Durata călătoriei de la Bucureşti Nord la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti va fi de 20 de min, iar trenurile vor circula la un interval de 40 de minute pe sens (24h/24h), informează Adevarul.ro.

Calea ferată care face legătura între Aeroportul Internațional Henri Coandă și Gara de Nord din București va fi dată în folosință, promit autoritățile, pe 13 decembrie. Din acel moment, călătorii vor putea parcurge această distanță în mai puțin de 20 minute. Timpul de așteptare va fi de aproximativ 50 de minute.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide