La ce preț ajunge mașina de familie Skoda Superb prin Programul Rabla?

Autor: Elena Luchian 26 iul. 2021 Știri auto

Skoda Superb este una dintre cele mai apreciate mașini de familie. Designul elegant, motoarele consacrate și spațiul generos sunt caracteristicile cu care își atrage clienții. Dar la ce preț ajunge mașina prin Programul Rabla?

GALERIE FOTO

Skoda Superb facelift a intrat în producție la uzina din Kvasiny din Republica Cehă în toamna anului 2019. Acolo se produc și versiunile cu propulsie convențională, dar și prima versiune plug-in hybrid din istoria modelului, Superb iV. Aproape 12 milioane de euro a investit constructorul ceh pentru a moderniza linia de producție. 9.000 de angajați lucrează la Kvasiny pentru a construi una dintre cele mai populare mașini de familie.

Iar popularitate i se datorează și proporțiilor. Superb măsoară 4.869 milimetri în lungime, 1.864 milimetri în lățime și 1.469 milimetri în înălțime. Ampatamentul său este de 2.840 milimetri, ceea ce se traduce printr-un spațiu interior generos. Volumul portbagajului este de 625 de litri, ajungând la 1760 de litri atunci când spătarul banchetei este rabatat. Sunt cifre care fac modelul ceh să fie printre cele mai spațioase din segment.

Skoda Superb prin Programul Rabla și Superb iV prin Rabla Plus

Skoda Superb nu a fost niciodată un model low cost. Dimensiunile și dotările l-au poziționat mereu în partea superioară a gamei constructorului ceh.

În România, Skoda Superb facelift ajunge cu un preț de pornire de 27.894 euro. Este suma trecută în dreptul mașinii cu echiparea de bază Ambition. Această echipare include jante din aliaj de 16 inci și proiectoare de ceață. La bord se regăsesc un volan îmbrăcat în piele, un sistem multimedia Bolero, redat pe un ecran tactil de 8 inci, și un sistem de aer condiționat cu reglaj automat, Climatronic. Viitorul posesor de Superb va beneficia și de prezența senzorilor de parcare spate și a unei cotiere centrale.

Această versiune poate fi achiziționată prin Programul Rabla. Subvenția de la stat scade automat 7500 de lei (aproximativ 1500 de euro) din prețul de listă. Astfel, Skoda Superb facelift va ajunge la aproximativ 26.394 de euro (plus, minus, în funcție de evoluția cursului BNR).

Cei care își doresc mașina în versiune plug-in hybrid, Skoda Superb iV pornește de la 36.276 euro. Valoarea eco-tichetului Rabla Plus este de 20.000 de lei (puțin peste 4.000 de euro).

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide