Prețul benzinei a crescut cu 66% peste noapte. În ce țară a apărut această scumpire?

Autor: Marius Vișan 27 aug. 2021 Știri auto
Prețul benzinei a crescut cu 66% peste noapte. În ce țară a apărut această scumpire?

Guvernul libanez a anunţat duminică (22 august) majorarea preţului benzinei cu 66%, prin reducerea parţială a subvenţiilor. Aceasta are rolul de a atenua penuria de carburanţi care afectează ţara.

Creşterea preţurilor benzinei cu cifră octanică 95 a intrat în vigoare imediat, măsură luată în urma deciziei de sâmbătă de a modifica cursul de schimb utilizat la stabilirea preţurilor produselor petroliere, în încercarea de a reduce deficitul din piaţă, transmite News.ro.

Criza de carburanţi s-a agravat în această lună, când banca centrală a anunţat că nu mai poate finanţa importurile la cursuri de schimb puternic subvenţionate şi că va trece la folosirea cursului din piaţa liberă.

Creşterea preţurilor benzinei a intrat în vigoare imediat

Decizia a fost luată sâmbătă la o reuniune de urgență, la care au participat președintele, guvernatorul băncii centrale și alți oficiali.

Guvernul, îngrijorat de impactul majorării preţurilor, a convenit cu banca centrală să majoreze preţurile, dar mai puţin decât cursul pieţei, pentru a permite reluarea importurilor subvenţionate.

Creşterea preţurilor va însemna noi dificultăţi pentru populaţia din Liban, unde nivelul sărăciei a crescut pe parcursul crizei financiare din ultimii doi ani, care a dus la devalorizarea cu 90% a lirei libaneze.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide